Arabia Saudită confirmă că jurnalistul Washington Post a murit în Consulatul său din Istanbul

Publicat: 20.10.2018, 02:37.
Actualizat: 20.10.2018, 03:40

Arabia Saudită confirmă că jurnalistul Jamal Khashoggi a murit în consulatul din Istanbul. Televiziunea de stat saudită a transmis că decesul s-a produs după o încăierare în sediul misiunii diplomatice din Turcia.

Selfie făcut de Jamal Khashoggi cu logodnica sa Hatice Cengiz

Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi și logodnica sa de origine turcă, Hatice Cengiz

Arhivă personală Hatice Cengiz

Arabia Saudită confirmă că jurnalistul Jamal Khashoggi a murit în consulatul din Istanbul. Televiziunea de stat saudită a transmis că decesul s-a produs după o încăierare în sediul misiunii diplomatice din Turcia.

Televiziunea de stat din Arabia Saudită a făcut anunțul citând rezultatele preliminare ale anchetei autorităților de la Riad.

”Discuție degenerată în ceartă și altercație”

Televiziunea a transmis că jurnalistul Jamal Khashoggi a murit după o încăierare cu mai multe persoane, în sediul Consulatului Arabiei Saudite la Istanbul.

”Primele rezultate ale anchetei procurorilor privind dispariția cetățeanului Jamal Khashoggi arată că o discuție între el și persoanele cu care s-a întâlnit în Consulatul Saudit din Istanbul a degenerat într-o ceartă și o altercație fizică cu Khashoggi, care i-a provocat moartea”, se afirmă în știrea tv.

Autoritățile saudite au mai anunțat și primele măsuri luate în acest caz.

”Ancheta este încă în desfășurare și 18 cetățeni saudiți au fost arestați, pentru a dezvălui ce s-a întâmplat și pentru a-i pedepsi pe cei responsabili în acest caz și a-i aduce în fața justiției”, s-a mai spus în știrea care citează un comunicat al Procurorul General al Arabiei Saudite.

Demiteri la nivel înalt după confirmarea morții jurnalistului

De asemenea, potrivit comunicatului, consilierul Curții Regale Saudite Saud al-Qahtani și adjunctul șefului serviciului de informații, Generalul Ahmed al-Assiri, au fost demiși.

Este pentru prima dată când Arabia Saudită recunoaște că jurnalistul Jamal Khashoggi este mort.

Conform televiziunii de stat, Arabia Saudită a instituit o comisie formată din oficiali responsabili cu securitatea și din ministerele de interne și externe. Ei au la dispoziție o lună pentru finalizarea unui raport cu concluzii privind moartea lui Jamal Khashoggi.

Cazul șocant al lui Jamal Khashoggi

Jurnalistul a dispărut pe 2 octombrie, după ce a fost la Consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține documentele necesare pentru a se căsători cu logodnica sa de origine turcă, Hatice Cengiz.

La 3 ore după intrarea lui în consulat, ea a alertat autoritățile turce, spunând că nu a mai primit niciun semn de la logodnicul pe care îl aștepta în afara clădirii.

”După 3 ore de așteptare am fost cuprinsă de teamă și îngrijorare. Am scris mesaje câtorva prieteni pentru a le spune și am întrebat de Jamal în clădirea consulară. Am primit un răspuns care mi-a alimentat și mai mult frica: Jamal a plecat deja, mi-au spus ei, posibil fără ca eu să-l fi observat”, a dezvăluit Hatice Cengiz într-un editorial în Washington Post.

Turcia a acuzat Arabia Saudită că Jamal Khashoggi a fost ucis în Consulatul din Istanbul, iar cadavrul său a fost tranșat și scos din clădire într-un mod foarte discret.

Zilele trecute, și Președintele american Donald Trump își dezvăluia convingerea că jurnalistul este mort. O înregistrare video cu momentul intrării lui Khashoggi în Consulat a fost dată publicității de oficialii turci.

Autoritățile turce spun că în asasinarea jurnalistului ar fi implicați 15 saudiți care au venit în Istanbul pe 2 octombrie. Cel puțin unul dintre ei pare să aibă conexiuni la nivel înalt în guvernul saudit, cred oficiali turci.

Citește și
Extern • pe 26.11.2020 la 07:03
Un chirurg din Arabia Saudită a murit de infarct în sala de operaţie, unde efectua o procedură ortopedică: "Este un martir"
recomandari pe a1.ro
Gabriela Cristea, mai sexy ca niciodată. Cum arată picioarele ei în fustă mini după ce a slăbit peste 25 kilograme
Extern • pe 23.10.2020 la 16:46
Momentul emoţionant în care "Prinţul Adormit" şi-a mişcat degetele pentru prima dată după 15 ani de stat în comă

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • pe 19.01 la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Fiica Gabrielei Cristea s-a accidentat în casă! Micuța Victoria a izbucnit în lacrimi, după ce s-a lovit la cap! Reacția lui Tavi Clonda / VIDEO
pe spynews.ro
Afirmaţie uluitoare făcut de vedetă pe reţelele de socializare: "Aceste femei sunt iresponsabile! De ce naşti al patrulea copil?!"
pe antenasport.ro
Ioana n-a mai suportat umilinţa şi şi-a dat iubitul care o înşela pe mâna poliţiei. Dezvăluirea incredibilă făcută de logodnica acestuia
pe antenasport.ro
Fata vedetei Anamaria Prodan uimeşte din nou! Cum a fost surprinsă fata de 21 de ani pe străzile din Bucureşti
pe antenasport.ro
La puțin timp după ce tatăl lui Sebastian Rulli a suferit un atac cerebral, acesta își revine miraculos
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
22:57 Video viral: La sfinţire cu ştampila. Modernizarea a ajuns şi la purtătorii de sutană 22:39 Acord în Consiliul European pentru recunoașterea reciprocă a testelor Covid-19, pe întreg teritoriul UE 22:14 Patru tineri din Teleorman au zburat cu decapotabila de pe şosea: Pasagerii au fost pur şi simplu aruncaţi pe câmp 21:47 Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul pentru reducerea numărului de elevi în clasele de liceu 21:44 Observator de bine, 21 ianuarie 2021. Primul transplant renal din acest an în România, un succes 21:33 Știrile zilei, 21 ianuarie 2021. Condiția pusă pentru ca restaurantele și instituțiile de cultură să se redeschidă 21:29 Geanta de pandemie: Constrânşi de restricţii sau de teama infectării, oamenii poată la ei adevărate kit-uri sanitare 21:24 Noul vicepreşedinte, Kamala Harris, a devenit o inspiraţie pentru femeile din toată lumea 21:06 Bombă ecologică pe malul Dunării, mii de oi au fost îngropate pe un câmp din Tulcea 21:00 Fără metrou de la Băneasa spre Otopeni
CITEȘTE PE A1.ro
Prima din istoria Americii care înfăptuiește acest lucru. Ce a refuzat Melania Trump să facă înainte de a pleca de la Casa Albă
A1.RO
Sărutul dintre Joe Biden și soția sa va râmăne în istorie. Momentul tandru a fost surprins din toate unghiurile | Foto
A1.RO