Antena Meniu Search
x

Video Ariel Riech, un soldat israelian mort în luptele cu Hamas, avea rude în România: "Înainte de război i-a cerut mâna prietenei lui"

Război Israel - Hamas. Au loc importante mişcări de trupe militare, după ce Israel a bombardat de două ori o tabără de refugiaţi din Gaza. Sute de oameni au fost ucişi sau răniţi, iar un cartier întreg nu mai există. De teama extinderii conflictului, Statele Unite trimite în regiune mii de militari. Atenţie, imagini care pot afecta emoţional.

de Redactia Observator

la 01.11.2023, 19:59

Vezi și

Primele imagini cu urmările bombardamentului de ieri subliniază ororile războiului. Un crater imens a apărut în locul blocurilor din cea mai dens populată regiune din Gaza. Armata israeliană este acuzată că ar fi folosit şase bombe de câte o tonă fiecare. 

Primul bilanţ indica 50 de morţi şi peste 150 de răniţi. Spitalele au fost copleşite, iar mulţi răniţi au fost operaţi pe podele. 

  • Șef camera de gardă Spitalul Indonezian: Sute de morţi, răniţi, pacienţi cu arsuri şi trupuri carbonizate. Nimeni nu îşi poate imagina că un spital poate trata un număr atât de mare de pacienţi. 

Israelul pune bombardamentul sub steagul luptei anti-teroriste

Pe acelaşi subiect

Un al doilea atac ar fi făcut încă 25 de victime. Informaţiile nu pot fi confirmate, însă. În acest timp, Israelul pune bombardamentul sub steagul luptei anti-teroriste. Obiectivul a fost uciderea lui Ibrahim Biari, un important comandant Hamas. 

  • Daniel Hagari, purtător de cuvânt IDF: Daunele aduse clădirii în care se afla Biari au dus la prăbușirea altor clădiri, deoarece în Jabalia exista o infrastructură largă subterană. Întreaga infrastructură s-a prăbușit și mulți teroriști au fost uciși.

Hamas anunţă că lista victimelor din tabăra de refugiaţi include şapte dintre cei 240 de ostatici, printre care trei străini. Într-un exerciţiu de imagine, militanţii spun că ar fi gata să lase mai mulţi prizonieri să plece. 

  • Abu Obeida, purtător de cuvânt Hamas: Am informat mediatorii că vom elibera un număr de străini în zilele următoare. 

În luptele din teren Israel a avut noi pierderi: 15 soldați uciși

15 soldaţi au murit când un blindat a fost incendiat în luptele cu Hamas. Premierul Israelului a promis răzbunare.

  • Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: Soldații noștri au căzut în cel mai drept dintre războaie, războiul pentru casa noastră. Vă promit vouă, și tuturor cetățenilor lui Israel: vom continua până la finalizarea misiunii, vom continua până la victorie. 

Unul dintre soldaţi, Ariel Riech, avea rude în România. Cei de aici ştiau că se pregăteşte de petrecerea vieţii lui când au primit vestea că tânărul a pierit în luptă.

  • Marius, ruda unui soldat israelian ucis: Înainte de începerea războiului i-a cerut mâna prietenei lui. De câţi ani îl cunosc, tot timpul era vesel, la şcoală a avut grijă de toţi. 

Atacurile IDF din Jabalia au fost condamnate de Egipt, Iordania, Arabia Saudită şi Qatar

Bolivia a rupt relaţiile diplomatice cu Tel Aviv, în timp ce şeful diplomaţiei europene s-a declarat şocat de numărul mare de civili ucişi. Liderul suprem al Iranului vrea un boicot la adresa Israelului.

  • Aloi Khamenei, liderul suprem al Iranului: Guvernele islamice ar trebui să blocheze fluxul de petrol și alimente către regimul sionist. Guvernele islamice nu ar trebui să coopereze economic cu regimul sionist.

Din Yemen, rebelii Houthi au lansat o rachetă balistică şi mai multe drone împotriva Israelului. Proiectilele au fost interceptate, dar Israel a trimis o navă de luptă în Marea Roşie. Şi alte state îşi suplimentează forţa de luptă din regiune.

În Orientul Mijlociu vor ajunge încă 300 de militari americani, care vor oferi sprijin în deminare şi comunicaţii. Statele Unite au trimis deja un portavion în zonă, iar al doilea este acum în Marea Mediterană. Asta înseamnă 9.000 de marinari. Marea Britanie şi Australia vor trimite şi ele nave şi avioane de luptă. Pe de altă parte, China a deplasat șase nave de război în Orientul Mijlociu, printre care un distrugător de rachete şi o fregată. În Marea Chinei de Sud, tot forţele Beijingului agită apele. 43 de avioane militare şi 7 nave s-au apropiat ameninţător de Taiwan, care a ridicat avioanele de luptă în aer în semn de răspuns. 

Avertisment de la directorul FBI din Statele Unite

În Statele Unite, directorul FBI a atras atenţia că Hamas poate fi model pentru alte grupări teroriste iar riscul de atentate este la cel mai înalt nivel din ultimii ani. 

  • Christopher Wray, directorul FBI: Al-Qaida a emis cel mai clar apel la atacuri împotriva Statelor Unite din ultimii cinci ani. ISIS şi-a îndemnat adepţii să atace comunităţile evreieşti din Statele Unite şi din Europa. 

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, va reveni vineri în Israel. Potrivit Bloomberg, Statele Unite şi Israelul vor să creeze o forţă multinațională de menţinere a păcii în Gaza, după înlăturarea teroriștilor Hamas. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Ariel Riech, un soldat israelian mort în luptele cu Hamas, avea rude în România: "Înainte de război i-a cerut mâna prietenei lui"