Antena Meniu Search
x

Imagini cu USS Gerald Ford, portavionul trimis de SUA în ajutorul Israelului

SUA au ordonat trimiterea celui mai mare portavion din lume, USS Gerald Ford, în estul Mediteranei, mai aproape de Israel. Alături de acesta, americanii mai trimit în regiune navele care îl susţin: un crucișător (navă militară rapidă, de război) cu rachete ghidate și patru distrugătoare cu rachete ghidate. În plus, Statele Unite au luat măsuri pentru a creşte escadrilele de avioane de luptă F-35, F-15, F-16 și A-10 ale Forțelor Aeriene ale SUA în regiune. Washingtonul va furniza și muniții Israelului.

de Redactia Observator

la 18.10.2023, 15:25

Washingtonul consideră că Hamas ar fi decis să atace Israelul de teama unei posibile normalizări a legăturilor Israel - Arabia Saudită. 

SUA a trimis nave militare, avioane mai aproape de Israel

Statele Unite au început să livreze muniţie suplimentară Israelului. Primul pachet de ajutor militar a plecat încă de la începutul săptămânii trecute. 

Conform unui comunicat de presă emis de Casa Albă, preşedintele american Joe Biden i-a spus premierului israelian Benjamin Netanyahu că ajutorul militar american "este acum pe drum" spre Israel şi că se aşteaptă mai mult "în zilele următoare". Într-o convorbire telefonică avută cu Netanyahu duminică, Biden a promis "sprijin deplin guvernului său şi poporului israelian în urma unui atac îngrozitor şi fără precedent al teroriştilor Hamas".

Pe acelaşi subiect

12.000 de marinari americani şi 10 nave de război, în largul Israelului

 Aproximativ 2.000 de soldaţi americani au fost plasaţi în stare de alertă pentru o eventuală desfăşurare în Orientul Mijlociu în sprijinul Israelului, aflat în război cu Hamas după atacul sângeros al mişcării islamiste pe teritoriul statului evreu, a anunţat la începutul acestei săptămâni Pentagonul. 

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a precizat totuşi că este vorba în primul rând de un "semnal de descurajare" şi nu de trupe de luptă. "Este important să subliniem că forţele militare care sunt în stadiu de pregătire sau sunt deja în drum către regiune sunt în primul rând un semnal de descurajare", a asigurat pe CNN John Kirby, purtător de cuvânt al Consiliului pentru securitate naţională al SUA.

"Nu vrem o escaladare şi o extindere a acestui conflict. Nu avem intenţia de a trimite soldaţi în teren pentru a lupta în Israel", a insistat el. Forţele în stare de alertă ar putea efectua misiuni de consiliere şi asistenţă medicală, potrivit unor responsabili ai Pentagonului citaţi sub acoperirea anonimatului de Wall Street Journal şi CNN. 

Joe Biden s-a întâlnit cu Benjamin Netanyahu

Preşedintele Statelor Unite a venit pe teritoriul israelian, într-un moment critic, să-şi arate solidaritatea. Dar şi cu un mandat extrem de dificil: să evite escaladarea conflictului dintre Hamas şi Israel. Totodată, Joe Biden va încerca să obţină şi eliberarea celor 200 de oameni ţinuţi ostatici de Hamas. Liderul american a fost primit, la Tel Aviv, de premierul Benjamin Netanyahu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi interesat recent de modalităţi de refinanţare a creditului?

Observator » Stiri externe » Imagini cu USS Gerald Ford, portavionul trimis de SUA în ajutorul Israelului