Antena Meniu Search
x

Armata ucraineană a aruncat în aer un pod cu tot cu un convoi rusesc: ”Inamicul se ducea spre moarte fără a bănui nimic”

Forțele ucrainene au anunțat ieri că au aruncat în aert un pod din Harkov chiar în timp ce trupele rusești îl traversau. Militarii ucraineni au distrus o coloană întreagă de soldați ruși și vehicule militare care se îndreptau spre orașul Izium. Război Rusia - Ucraina, ziua 51 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 15.04.2022, 15:29

O unitate de operațiuni speciale ucrainene a distrus un pod chiar în timp ce era traversat de un convoi rusesc care se îndrepta spre Izium, în regiunea Harkov, a anunțat joi Comandamentul Forțelor de Operațiuni Speciale din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei.

Oficialii ucraineni au raportat lupte grele în ultimele zile în vecinătatea localității Izium, spunând că forțele ruse încearcă să ajungă în regiunea Donbas din direcția orașului. Podul a fost aruncat în aer cu o încărcătură explozivă în timp ce un convoi cu blindate și vehicule militare îl traversau, relatează The Times

Imaginile de după ambuscadă arată distrugeri masive. Explozibili poziționați cu grijă au fost detonați sub roțile vehiculelor militare rusești model Tigr, Kamaz și Ural. „Plasând explozibilul într-un loc anume, militarii Forțelor de Operațiuni Speciale au așteptat inamicul, care, fără să bănuiască nimic, se ducea spre moarte. Distrugerea podului împreună cu tehnica rusă de luptă a fost realizată conform planului, lichidând întreaga coloană inamică”, a  scris armata ucraineană pe Facebook.

Armata ucraineană a postat chiar și o imagine cu explozibilii ascunși sub pod

Postarea armatei ucrainene include imagini surprinse de o dronă care arată rămășițele podului distrus și terenul carbonizat împreună cu convoiul rusesc lichidat. Armata a publicat și o fotografie cu bomba pusă sub pod înainte ca să fie detonată. Ministerul Apărării din Ucraina a declarat joi că orașele Kramatorsk și Kostiantynivka sunt următoarele ținte ale Rusiei, care își concentrează forțele în estul Ucrainei. Discursul de marți al președintelui Vladimir Putin a subliniat interesul său pentru Donbas, unde Rusia a început o nouă ofensivă, a spus Ministerul Apărării. 

Forțele ucrainene au mai distrus un pod cheie în regiunea Kiev pentru a încetini avansul forțelor ruse în primele zile ale războiului. Oficialii ucraineni avertizează de zile întregi că se așteaptă la o ofensivă majoră din partea forțelor ruse în Donbas după retragerea din vecinătatea Kievului pe care nu l-au putut cuceri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Armata ucraineană a aruncat în aer un pod cu tot cu un convoi rusesc: ”Inamicul se ducea spre moarte fără a bănui nimic”