Antena Meniu Search
x

Un norvegian a realizat şi cântat la mai multe instrumente muzicale din gheaţă

Un artist novegian a realizat mai multe instrumente muzicale din gheaţă, la care a reuşit chiar să interpreteze mai multe piese.

Vezi și

Gerul extrem din Peninsula Scandinavă l-a făcut extrem de creativ pe un muzician norvegian. Artistul a realizat mai multe instrumente muzicale din gheaţă, la care a reuşit chiar să interpreteze mai multe piese.

Tobele, xilofonul şi cornul sunt doar câteva dintre instrumentele create de artist cu drujba şi ciocanul. Majoritatea pieselor interpretate sunt inspirate din muzica tradiţională norvegiană. 

Terje Isungset, muzician şi compozitor: "Instrumentele trebuie tratate foarte, foarte gentil, ca o tobă. Dacă o lovesc mai tare, se vor sparge imediat."

Cu ajutorul muzicii şi instrumentelor inedite, norvegianul vrea să evidenţieze frumuseţea dar şi fragilitatea gheţii. 

Terje Isungset, muzician şi compozitor: "Relaţia mea cu gheaţa a început de prima dată când am văzut-o, atunci am considerat-o extrem de frumoasă. Atât aspectul, cât şi sunetul său m-au făcut să mă îndrăgostesc imediat şi nu m-am mai putut opri din lucru."

Muzicianul a mărturisit că unul dintre motivele pentru care a ales să creeze instrumentele este chiar relaţia omului cu natura. Totodată, acesta doreşte să tragă un semnal de alarmă asupra încălzirii globale care topeşte calota glaciară din ce în ce mai mult. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Un norvegian a realizat şi cântat la mai multe instrumente muzicale din gheaţă