Antena Meniu Search
x

Cinci asasini s-au angajat unul pe celălalt să comită o crimă, dar s-au turnat la poliție

Un om de afaceri din China care a vrut să-și ucidă rivalul și-a văzut planul năruit de niște asasini ezitanți. Nu mai puțin de 5 asasini s-au plătit unul pe celălalt ca să ducă la capăt misiunea, dar niciunul n-a avut curajul să o facă.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 26.10.2019, 17:58

Cei cinci așasini judecați pentru complotul eșuat
Cinci asasini care s-au angajat unul pe celălalt ca să comită o crimă au ajuns la poliție, în China - Tribunalul Poporului din Nanning

Un om de afaceri din China care a vrut să-și ucidă rivalul și-a văzut planul năruit de niște asasini ezitanți. Nu mai puțin de 5 asasini s-au plătit unul pe celălalt ca să ducă la capăt misiunea, dar niciunul n-a avut curajul să o facă. Totul s-a încheiat la poliție, iar apoi la închisoare.

Întreaga poveste a început din 2013, când Tan Youhui, un dezvoltator imobiliar din provincia chineză Guangxi, a tocmit un asasin ca să-i ucidă rivalul în afaceri. Pentru crimă, l-a plătit pe Xi Guangan cu 2 milioane de yuani (aproximativ 280 de mii de dolari).

Un asasin care a angajat un asasin...

Asasinul a luat însă banii și a folosit în schimb jumătate din ei ca să angajeze pe Mo Tianxiang, un alt criminal, pentru a-l ucide pe afacerist.

Mo însă nu a dus nici el misiunea la capăt, spune The Independent. A angajat la rândul lui un asasin, Yang Kangsheng, căruia i-a plătit 38 de mii de dolari și promisiunea că îi va da încă 71 de mii de dolari după ce rezolvă cazul. Mo i-a dat și o fotografie a afaceristului care trebuia eliminat, plus numerele de la mașina lui.

Yang însă, ca și ceilalți, a preferat la rândul său să angajeze alt asasin. Anul următor, l-a recrutat pe un bărbat cu un nume foarte asemănător lui, Yang Guangsheng. I-a dat un avans de 28 de mii de dolari și promisiunea că, după asasinat, îi va da încă 71 de mii de dolari.

Cum a eșuat complotul

Câteva luni mai târziu, și acesta a pasat la rândul lui misiunea celui de-al cincilea asasin, Ling Xiansi, căruia i-a dat însă doar 14 mii de dolari. Potrivit New York Post, nemulțumit de sumă, Ling s-a dus fix la omul de afaceri care trebuia să-i fie țintă și i-a dezvăluit planul.

Împreună, au înscenat asasinatul, falsificând chiar și o fotografie, în care afaceristul apărea mort, legat cu mâinile la spate, cu care asasinul a încercat să încaseze banii de la cel care îl angajase. Însă omul de afaceri s-a dus și la poliție și a dat în vileag tot complotul.

Toată lumea la închisoare

Cei cinci asasini care și-au pasat cartoful fierbinte de la unul la altul au ajuns astfel să se toarne unul pe celălalt, iar anchetatorii au ajuns pe fir până la dezvoltatorul care a vrut să-și elimine rivalul. Atât asasinii, cât și dezvoltatorul au ajuns în cătușe și duși la proces.

Asasinii au primit pedepse între 2 și 4 ani de închisoare. Creierul complotului, dezvoltatorul imobiliar, s-a ales cu 5 ani după gratii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Cinci asasini s-au angajat unul pe celălalt să comită o crimă, dar s-au turnat la poliție