Antena Meniu Search
x

Foto Asistentă din SUA, înainte și în timpul pandemiei de Covid-19: "E devastator să vezi oameni murind, când moartea lor putea fi evitată"

O asistentă medicală din Tennessee, Statele Unite, a împărtășit pe Twitter fotografii făcute înainte și în timpul pandemiei de coronavirus. După opt luni de luptă continuă cu SARS-CoV-2, urmele sunt adânci. Atât pe chip, cât și în suflet.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 25.11.2020, 16:22

asistentă medicală din SUA
Kathryn, una din nenumăratele asistente din prima linie a luptei cu SARS-CoV-2 - kathryniveyy via Twitter
  • Cele două poze au fost făcute la o distanță de opt luni
  • Kathryn: "Am cam fost în regim de dezastru, de când am devenit asistentă"

Cu aproape 13.000.000 de cazuri de coronavirus și peste 260.000 de decese, Statele Unite sunt puternic afectate de pandemia ce a izbucnit la începutul acestui an. Doar în Tennessee, statul în care Kathryn este asistentă, au fost raportate 338.000 de îmbolnăviri și 4.254 de morți, presiunea pe sistemul sanitar fiind enormă.

Femeia, în vârstă de 27 de ani, a povestit pentru publicația Metro experiența prin care a trecut în ultimele luni. "Sâmbătă seara eram în mijlocul unei ture, tocmai venisem din camera unui pacient, și mi-am dat jos echipamentul de protecție. Aveam fotografia mea de absolvire în minte și am vrut să arăt ce diferență pot face câteva luni și care este realitatea de a fi asistentă în pandemie", a mărturisit ea.

Kathryn lucrează în ture de câte 12 ore, timp de trei zile, după care alte trei zile este liberă, pentru recuperare. "Urma de mască de pe nas dispare chiar înainte să intru în următoarea tură",  spune ea.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Spitalul în care lucrează se confruntă cu o creștere majoră a cazurilor de coronavirus, după un alt val care s-a făcut simțit în luni iulie a acestui an. Iar, cu Ziua Recunoștinței și Crăciunul la orizont, asistenta se teme că ce e mai rău abia urmează.

"M-am resemnat că va fi cel mai rău în câteva săptămâni, dar vreau să se întâmple acum, ca să putem să trecem peste", a mărturisit Kathryn.

"Am cam fost în regim de dezastru, de când am devenit asistentă. Nu am nicio idee cum este să fii asistentă în condiții normale. Ne confruntăm cu atât de multă dezinformare, multe teorii ale conspirației care ne afectează direct munca de zi cu zi", a precizat femeia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Asistentă din SUA, înainte și în timpul pandemiei de Covid-19: "E devastator să vezi oameni murind, când moartea lor putea fi evitată"