Antena Meniu Search
x

Video Rusia suferă cele mai mari pierderi de la începutul războiului: medie de 824 de soldaţi ruşi morţi zilnic, susţin ucrainenii

Cel puţin patru civili au murit şi zeci de clădiri precum şcoli, spitale şi blocuri de apartamente, au fost distruse în Ucraina, doar în ultimele 24 de ore. Ofensiva majoră a Rusiei continuă pentru a treia săptămână la rând. Armata lui Putin ar ţinti toate oraşele mari şi vizează reţelele energetice şi de apă. Ba mai mult, soldaţii ruşi ar fi reuşit să înainteze doi kilometri spre vest şi se laudă că au cucerit locaţii strategice în apropiere de Bahmut. De cealaltă parte, Ucraina afirmă că Rusia suferă cele mai mari pierderi de la începutul războiului: peste 800 de soldaţi ar pieri în fiecare zi şi zeci de vehicule militare. 

de Redactia Observator

la 13.02.2023, 14:10

Vezi și

Ruşii îşi continuă atacul în forţă şi distrug tot ce le iese în cale. "Două rachete au căzut peste casa mea şi au distrus-o. Din fericire eram la subsol şi am supravieţuit. Apoi mi-am dat seama că trebuie să fug undeva", povestește o victimă a războiului.

Peste noapte, cele mai intense lupte s-au dat în Zaporojie şi în Harkov. Proiectilele nu s-au apropiat de centrala nucleară, dar au vizat reţelele energetice şi de apă, din ambele regiuni. Zeci de case au fost distruse ca urmare a atacurilor violente. "Vedeţi, toate casele sunt distruse. Asta nu ar trebui să se întâmple în secolul 21. Vecinii mei au fost omorâţi cu toţii", a povestit un localnic.

Liderul grupului de mercenari Wagner declară că aramata rusă a avansat, iar linia frontului s-a mutat cu doi kilometri înspre vest. Deşi informaţiile nu au fost confirmate de autorităţile ucrainene, Ministerul Apărării din Marea Britanie declară că armata lui Putin a cucerit într-adevăr localităţi importante din punct de vedere strategic. 

Război în Ucraina. Preţul plătit de Kremlin este uriaș - sute de soldați morți în fiecare zi

Pe acelaşi subiect

Pierderile Rusiei pe frontul din Ucraina au crescut foarte mult în ultimele zile, pe fondul unei ofensive în mai multe direcții. Sute de soldaţi ruşi ar muri zilnic, pierderi umane mai mari chiar decât în prima săptămână a războiului, în urmă cu aproape un an.  

Asta în condiţiile în care Kievul duce în acest moment discuţii cu mai multe ţări pentru livrarea de avioane militare. Până acum, armatei ucrainene i-au fost promise vehicule performante de război, tancuri şi sisteme PATRIOT. Echipamentele militare au plecat deja din ţările de origine şi ar trebui să ajungă până luna viitoare în Ucraina. 

Statul Major ucrainean publică zilnic statistici privind victimele rusești. Deși Ministerul Apărării din Marea Britanie spue nu poate verifica independent metodologia Ucrainei susţine că datele sunt probabil corecte în concordanţă cu situaţia de pe front. Ucraina susţine că media pentru ultimele șapte zile a fost de 824 de soldaţu ruşi morţi pe zi, de peste 4 ori mai mare decât cea raportată în perioada iunie-iulie 2022. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Rusia suferă cele mai mari pierderi de la începutul războiului: medie de 824 de soldaţi ruşi morţi zilnic, susţin ucrainenii