Antena Meniu Search
x

Atac armat într-o grădiniță din Thailanda. Un fost polițist a ucis cel puțin 31 de oameni, printre care 23 de copii

Cel puțin 34 de persoane au fost ucise, după ce un fost ofițer de poliție a deschis focul într-o grădiniță pentru copii preșcolari din Thailanda, a transmis poliția, potrivit Bangkok Post. 23 de copii au murit în atacul armat de la Nong Bua Lamphu, în nord-estul țării.

De Veronica Micu la 06.10.2022, 13:31
Atac armat într-o grădiniță din Thailanda. Un fost polițist a împușcat și înjunghiat cel puțin 31 de persoane - Profimedia

UPDATE 13:20. Atacatorul s-a sinucis și după ce și-a omorât familia

Cel puțin 34 de persoane au fost ucise, iar alte 12 au fost rănite în atacul din Thailanda. După ce a comis oroarea, fostul polițist a fugit, și-a omorât familia, apoi s-a sinucis, anunță poliția locală. Printre victimele atacului de la grădiniță se numără copii cu vârste de până în 2 ani.

Se pare că micuții dormeau, în momentul atacului.

Știrea inițială:

Atacatorul a împușcat și a înjunghiat copii și adulți, apoi a fugit. Surse din anchetă au declarat că, recent, agentul fusese dat afară din poliție. 

Ofițer de poliție: printre victime se numără 23 de copii

Un ofițer superior de poliție din provincia Nong Bua Lamphu a declarat că printre victime se numără 23 de copii, relatează agenția de presă AFP, potrivit BBC News

Ultima dată, individul de 34 de ani, identificat ca Panya Khamrab, a fost văzut conducând o camionetă Toyota albă, cu numele de Bangkok. Motivul atacului este neclar.

Atacurile de acest tip sunt rare în Thailanda, chiar dacă rata de posesie a armelor de foc este ridicată în comparație cu alte țări din regiune. În 2020, un soldat supărat din cauza unei afaceri imobiliare care a eșuat a ucis cel puțin 29 de persoane și a rănit 57, în atacuri care au avut loc în patru locații.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Atac armat într-o grădiniță din Thailanda. Un fost polițist a ucis cel puțin 31 de oameni, printre care 23 de copii