Antena Meniu Search
x

Atac armat într-o școală din Rusia. O elevă de 14 ani a venit cu arma tatălui ei. A tras în colegi, apoi s-a sinucis: 2 morţi şi 5 răniţi

Atac armat la o şcoală gimnazială din Briansk, un oraş din vestul Rusiei. O elevă de clasa a opta a intrat joi dimineaţă cu o puşcă şi a deschis focul asupra colegilor. Două persoane au murit, alte cinci au fost rănite. Ulterior, fata însăşi s-a sinucis, a anunţat poliţia.

de Redactia Observator

la 07.12.2023, 12:16

Primul apel la serviciul de urgenţă a venit la ora 09:15, anunţând un incident la şcoala gimnazială nr. 5 din cartierul Bejiţki din Briansk. Potrivit informaţiilor, o elevă de clasa a opta a intrat în instituţia de învăţământ cu o puşcă de vânătoare şi a tras de mai multe ori. Ar fi avut un conflict cu o colegă de clasă. 

Alina, eleva de 14 ani, s-ar fi dus intenţionat să-şi omoare colega de clasă, Maria N, de 13 ani. Cele două ar fi avut un conflict mai vechi, relatează MASH citând surse din poliţie. Restul victimelor au fost împuşcate din întâmplare, una dintre ele ajungând în stare critică la spital.

Atac armat la o şcoală din Rusia: o elevă a deschis focul asupra colegilor

Arma de vânătoare cu care a tras este înregistrată pe numele tatălui ei, Dmitry, în vârstă de 53 de ani, conform deputatului Dumei de Stat Alexander Khinshtein. Pe lângă puşcă, eleva de clasa a opta a adus cu ea la școală şi un cuțit de vânătoare. Tatăl ei a fost dus la audieri de anchetatori. 

Pe acelaşi subiect

Cinci persoane au fost rănite, iar o alta a murit, a declarat direcţia regională a Ministerului de Interne. Potrivit Mash, adolecenta ar fi deschis focul asupra unei colege, având un conflict mai vechi. Restul victimelor au fost împuşcate la întâmplare. Ulterior, eleva cunoscută sub numele de Alina s-a sinucis, a precizat poliţia. 

Trei dintre răniţi au fost spitalizaţi. Una dintre victime se află în stare critică, a anunțat agenția de știri de stat TASS. 

Comitetul de Investigaţii al Federaţiei Ruse a deschis o anchetă şi s-a dispus o analiză psihiatrică post-mortem asupra autoarei atacului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Atac armat într-o școală din Rusia. O elevă de 14 ani a venit cu arma tatălui ei. A tras în colegi, apoi s-a sinucis: 2 morţi şi 5 răniţi