Antena Meniu Search
x

Atac armat la un liceu din Statele Unite. Un elev a fost UCIS, iar alţi trei au fost răniţi

Atac armat în Statele Unite. Un copil a fost împuşcat mortal, iar alţi trei elevi au fost grav răniţi după ce un coleg a deschis focul la un liceu din statul Washington. Adolescentul a fost arestat şi se află, acum, în custodia Poliţiei.

Vezi și

Atac armat în Statele Unite. Un copil a fost împuşcat mortal, iar alţi trei elevi au fost grav răniţi după ce un coleg a deschis focul la un liceu din statul Washington. Adolescentul a fost arestat şi se află, acum, în custodia Poliţiei.

Panica s-a instalat înainte de începerea cursurilor. Un minor a intrat înarmat în liceu şi a deschis focul chiar pe hol. Patru elevi au fost împuşcaţi, iar unul dintre ei a murit pe loc. Speriaţi, adolescenţii s-au baricadat în salile de clasă până la sosirea poliţiei şi a părinţilor disperaţi.

"A încercat să tragă cu o armă, dar s-a blocat. A încercat cu următoarea armă. Un elev a mers către el, l-a atacat şi acel elev a fost împuşcat. Acel elev nu a supravieţuit. Apoi, a tras mai multe focuri pe coridor şi a împuşcat alţi trei elevi", relatează Ozzie Knezovic, şerif al oraşului Spokane.

Puştii răniţi au fost transportaţi de urgenţă la spital, iar unul dintre ei a ajuns direct pe masa de operaţie. Medicii au declarat că starea de sănătate a victimelor este stabilă. 

Pe acelaşi subiect

Martori ai atacului, colegii acestora îşi amintesc cu groază clipele prin care au trecut.

"Eram la vestiarul meu şi am auzit un zgomot puternic. Am crezut că cineva pocneşte ceva, dar mi-am dat seama că suna prea tare şi am realizat că este o armă. M-am uitat în sus şi arata ca şi cum tavanul cădea. Aşa că am fugit şi am ieşit de acolo", povesteşte Zack Garlick.

"Au fost trei focuri de armă. Eram la cinci, şase metri depărtare şi oamenii ţipau: "Armă!". Am alergat pe scări şi am fugit pe stradă şi am întâlnit trei copii care se îndreptau către liceu. Le-am spus să se întoarcă şi să vină cu mine către garajul de autobuze. A fost înfiorător!", îşi aminteşte Ian Moser. 

Atacatorul a fost prins la scurt timp şi dus în arest. Anchetatorii au stabilit că, înainte de măcel, cu câteva zile, adolescentul şi-a ameninţat colegii după ce a afirmat că a urmărit mai multe documentare despre atacuri armate săvârşite în şcolile americane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Atac armat la un liceu din Statele Unite. Un elev a fost UCIS, iar alţi trei au fost răniţi