Antena Meniu Search
x

ATAC ARMAT la unul din cele mai mari spitale din NEW YORK!

Un atac armat a ţinut sub teroare unul din cele mai mari spitale din New York. O doctoriţă a fost ucisă şi alte şase persoane au fost rănite, cele mai multe foarte grav, de un individ care s-a sinucis înainte de a fi capturat de poliţie.

Vezi și

Un atac armat a ţinut sub teroare unul din cele mai mari spitale din New York. O doctoriţă a fost ucisă şi alte şase persoane au fost rănite, cele mai multe foarte grav, de un individ care s-a sinucis înainte de a fi capturat de poliţie.

Fost medic angajat la spital, dar silit să demisioneze în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală, bărbatul s-a răzbunat sângeros, cu o armă de asalt. 

Haosul şi panica au pus stăpânire pe spitalul Bronx Lebanon după ce la etajele 16 şi 17 au răsunat focuri de armă automată. Pacienţii, medicii şi ceilalţi angajaţi ai spitalului s-au baricadat, îngroziţi, în saloane.

Dar nu toţi au putut scăpa: o doctoriţă a fost împuşcată mortal iar şase colegi ai săi au fost răniţi. 

Spitalul a fost împânzit de poliţişti în ţinută de luptă care, însă, nu au fost nevoiţi să deschidă focul. Ucigaşul s-a sinucis după ce s-a stropit cu un lichid inflamabil şi a încercat să-şi dea foc.

Flăcările au fost stinse de sistemul anti-incendiu al spitalului. În primele momente s-a crezut că era vorba de un atac terorist dar anchetatorii au eliminat rapid ipoteza.

Slavă Domnului, nu a fost un act de terorism. Este un incident izolat, legat, se pare, de relaţiile de la locul de muncă, dar asta nu îl face mai puţin tragic sau mai puţin îngrozitor.

Agresorul, în vârstă de 45 de ani, făcuse studii medicale în străinătate şi deţinea o licenţă temporară de medic, deja expirată. El a lucrat o vreme la spitalul Bronx Lebanon dar şi-a dat demisia după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală.

Avea şi antecedente: în 2004 a fost arestat pentru molestarea unei tinere iar după cinci ani, pentru că încercase să se uite sub fustele unor femei, cu o oglindă. După demisie, i-a trimis unui fost coleg ameninţări iar acum, le-a pus în aplicare.

A revenit la spital cu arma ascunsă sub halat şi a început să tragă. Pacienţii, evacuaţi în grabă de poliţişti, au suportat cu greu şocul.

Răniţii sunt internaţi chiar în spitalul lor iar cinci dintre ei se află, încă, între viaţă şi moarte. Spitalul cu aproape o mie de paturi a mai fost, în 2011, ţinta unui atac soldat cu două victime.

Poliţia a stabilit atunci că era vorba de o răfuială între bande.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » ATAC ARMAT la unul din cele mai mari spitale din NEW YORK!