Antena Meniu Search
x

Atac la Universitatea din Oslo. Un tânăr de 20 de ani a înjunghiat 2 profesori. Unul dintre ei este în stare critică

Caz șocant în Norvegia. Un tânăr de 20 de ani a fost arestat, după ce a înjunghiat doi profesori de la Universitatea din Oslo. Unul dintre ei se află în stare critică la spital.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 25.08.2023, 11:07

Atac la Universitatea din Oslo. Un tânăr de 20 de ani a înjunghiat 2 profesori. Unul dintre ei este în stare critică
Atac la Universitatea din Oslo. Un tânăr de 20 de ani a înjunghiat 2 profesori. Unul dintre ei este în stare critică - NTB

Incidentul s-a petrecut la Universitatea din Oslo, acolo unde un tânăr de 20 de ani a pornit atacul. A înjunghiat doi profesori, însă neagă toate acuzațiile. Tânărul este cetățea norvegian și este student la acea Universitate, potrivit VG.no.

"El nu pledează vinovat pentru tentativă de omor. Vrea să se explice poliției​. Probabil că se va face în cursul zilei de mâine", a declarat avocatul tânărului.

Unul dintre profesori, în stare critică

La ora 15:23, poliția a primit un raport cu privire că mai multe persoane au fost înjunghiate într-o clădire care aparține de Universitatea din Oslo. Două cuțite au fost găsite la fața locului, potrivit autorităților. Când autoritățile au ajuns la fața locului, l-au găsit pe tânăr calm, într-o cameră. 

Pe acelaşi subiect

"Este trist și grav că trăim asta la UiO. Ne gândim la toți cei afectați în această situație. Cel mai important lucru pe care îl facem acum este să avem grijă de angajați și studenți”, a declarat rectorul universității.

Potrivit autorităților, incidentul nu s-a petrecut într-o sală de curs, ci într-o zonă de birouri a universității. Martori la atac ar fi fost mai multe persoane. 

"Există o zonă de birou la acest etaj unde s-a întâmplat. Au fost mai multe persoane la fața locului", a adăugat poliția.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Atac la Universitatea din Oslo. Un tânăr de 20 de ani a înjunghiat 2 profesori. Unul dintre ei este în stare critică