Antena Meniu Search
x

Atac terorist la Paris. Momentul în care agresorul a fost împușcat mortal de polițiști

Scene terifiante seara trecută, lângă Paris. Un profesor de istorie a fost ucis şi decapitat de un tânăr cecen de 18 ani.

de Redactia Observator

la 17.10.2020, 15:49

Vezi și
  • Victima era un profesor de istorie, de liceu.
  • După crimă, atactorul ar fi postat şi un mesaj pe Twitter.

Profesorul arătase elevilor, în timpul unui curs dedicat libertăţii de exprimare, caricaturile cu profetul Mahomed publicate de revista Charlie Hebdo.

Victima era un profesor de istorie, de liceu. În timpul unui curs în care s-a vorbit despre libertatea de exprimare, le-a arătat elevilor caricaturile cu profetul Mohamed publicate de revista Charlie Hebdo. Este gestul care ar stârnit furia atacatorului. 

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: A fost asasinat pentru că preda, pentru că își învăța elevii despre libertatea de exprimare, libertatea de a crede sau de a nu crede. Compatriotul nostru a fost atacat laș şi a fost victima unui atac terorist islamist. 

Ucigaşul, un tânăr cecen de 18 ani, a fost văzut de poliţişti în timp ce fugea cu un cuţit în mână. A fost somat să se oprească, însă ar fi devenit violent şi ar fi încercat să-i atace pe agenţi. Aceştia au deschis focul şi l-au ucis.

O echipă de genişti a verificat dacă acesta avea cumva dispozitive explozibile pe sub haine. Ulterior au descoperit şi cadavrul profesorului. Acesta fusese decapitat.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Vreau să le spun tuturor profesorilor din Franța că suntem alături de ei. Toată națiunea va fi aici, de partea lor astăzi și mâine pentru a-i proteja, a-i apăra.

După crimă, atactorul ar fi postat şi un mesaj pe Twitter, dedicat preşedintelui Franţei, în care a precizat că a executat unii dintre "câinii", ce au îndrăznit să-l pângărească pe Mohammed.

Incidentul vine după ce acum trei săptămâni un atac cu macetă a avut loc în fața fostului sediu al publicației Charlie Hebdo. Atunci două persoane au fost rănite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Atac terorist la Paris. Momentul în care agresorul a fost împușcat mortal de polițiști