Antena Meniu Search
x

Cine era teroristul ucis de forțele speciale austriece, după atacul armat din Viena. FOTO

Guvernul austriac a anunțat că atacatorul ucis după atacul terorist de la Viena ar fi fost un simpatizant al grupării jihadiste Statul Islamic. Presa austriacă îi publică numele, precizând că este vorba despre un tânăr de 20 de ani, cunoscut autorităților.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 03.11.2020, 11:36

  • Atacatorul ucis era simpatizat Stat Islamic și avea 20 de ani
  • El a încercat să plece în Siria, dar a fost oprit

Florian Klenk, redactor șef Falter: "Numele său este Kurtin S., născut în 2000, avea 20 de ani, s-a născut și a crescut la Viena și are rădăcini albaneze. Părinții săi provin din Macedonia de Nord, destul de discreți în ceea ce privește islamismul. El se afla pe radarul Oficiului pentru Protecția Constituției, deoarece era unul dintre cei aproximativ 90 de islamiști austrieci care doreau să călătorească în Siria. El a fost împiedicat să facă acest lucru în iulie. Poliția nu a luat în serios faptul că el planifica un atac terorist la Viena"

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Karl Nehammer, ministru de interne: "Este o persoană radicalizată care se simţea apropiată de Stat Islamic"

Un atac terorist a avut loc la Viena, în şase locuri. Cel puţin trei persoane au fost ucise, iar alte 15 au fost rănite de către atacatori.

Cel puţin un atacator a reuşit să fugă.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cine era teroristul ucis de forțele speciale austriece, după atacul armat din Viena. FOTO