Antena Meniu Search
x

Atacul armat din Praga a şocat întreaga Europă. Altar de flori şi lumânări, după bilanţul sângeros de 14 morţi şi 25 de răniţi

Atac armat în Praga. Cehia este în stare de şoc după atacul armat de la Universitatea Carolină din Praga în care 14 oameni au murit şi alţi 25 au fost răniţi. Cel care a deschis focul avea 24 de ani, era student exact la universitatea unde a comis masacrul şi avea un arsenal imens de arme şi muniţii, declară poliţia. Înainte de a-şi ucide colegii, atacatorul şi-a ucis tatăl şi este suspectat că a mai ucis alte două persoane cu două zile înainte. Monstrul din Praga s-a sinucis, după ce a fost încolţit de poliţişti.

de Redactia Observator

la 22.12.2023, 14:24

Vezi și

Cehii sunt şocaţi după masacrul care a avut loc, joi, la Universitatea Carolină din Praga. În piaţeta din faţa rectoratului universităţii, la 10 minute distanţă de clădirea unde a avut loc tragedia, s-au adunat sute de oameni care au depus un munte de flori şi lumânări în memoria victimelor împuşcate mortal. Mâine, la Praga, va fi zi de doliu. 

În clădirea facultăţii unde a avut loc unul dintre cele mai sângeroase atacuri din istoria ţării se fac în continuare cercetări, la faţa locului sunt 10 de poliţişti şi anchetatori. Au scos saci cu lucruri personale ale victimelor şi diverse probe. Un bilanţ final indică 14 morţi şi 25 de răniţi. Autorul atacului s-a sinucis după ce a fost încolţit de oamenii legii. 

Atac armat în Praga. Reacţiile liderilor mondiali

Preşedintele ceh Petr Pavel s-a declarat "şocat" de atacul armat de joi de la Universitatea Carolină din Praga. "Sunt şocat de aceste evenimente... Aş dori să-mi exprim profundul regret şi sincere condoleanţe familiilor şi apropiaţilor victimelor", a scris pe reţeaua X preşedintele ceh, aflat la finalul unei vizite la Paris.

Pe acelaşi subiect

Atacul armat soldat cu 14 morţi, joi, la o universitate din Praga este un "act de violenţă fără sens", a deplorat Casa Albă, relatează AFP. "Preşedintele şi Prima Doamnă se roagă pentru familiile care i-au pierdut pe cei dragi şi pentru toţi cei care au fost afectaţi de acest act de violenţă fără sens", a declarat jurnaliştilor purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, o ţară aflată în război, a transmis condoleanţe familiilor victimelor în urma atacului din capitala cehă şi le-a urat însănătoşire grabnică răniţilor. "Vin veşti şocante din Praga, unde în urma tragicelor evenimente au fost ucişi şi răniţi oameni nevinovaţi".

"Sunt îngrozit de atacul armat din Praga de azi (n.r. joi), care a secerat atâtea vieţi nevinovate. Transmit cele mai profunde condoleanţe către familiile victimelor şi le urez însănătoşire grabnică răniţilor. România este alături de poporul ceh în aceste momente grele", a transmis Klaus Iohannis, pe platforma X, fostă Twitter.

Şi premierul Marcel Ciolacu a transmis joi seara, în numele Guvernului României, condoleanţe familiilor victimelor atacului armat de la Praga şi însănătoşire grabnică răniţilor. "Profund întristat de atacul îngrozitor din Praga de la Universitatea Carolină. În acest moment tragic, în numele Guvernului României, transmit sincerele mele condoleanţe familiilor victimelor şi doresc însănătoşire grabnică tuturor răniţilor", a scris Marcel Ciolacu pe platforma X (fostă Twitter).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Atacul armat din Praga a şocat întreaga Europă. Altar de flori şi lumânări, după bilanţul sângeros de 14 morţi şi 25 de răniţi