Antena Meniu Search
x

Atacul ”terorist” din Norvegia. Atacatorul se convertise la islam și se radicalizase. Cum a scăpat de poliție

Autorităţile norvegiene au anunţat că tratează ca un act terorist atacul petrecut ieri seară în oraşul Kongsberg, când un bărbat înarmat cu un arc cu săgeţi a atacat mulţimea în mai multe zone din oraş, scrie CNN.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 14.10.2021, 19:58

Vezi și

Atacatorul, un danez convertit la islam, era cunoscut de poliție pentru că se radicalizase. Bărbatul a scăpat de arest înainte de a ucide cinci persoane, între care patru femei.

Poliția a declarat că danezul, în vârstă de 37 de ani, și-a început atacul la un supermarket din orașul Kongsberg, de lângă Oslo, miercuri la ora 18:13 - trăgând cu arcul asupra localnicilor și apoi a asupra polițiștilor care au ajuns în zonă la ora 18.18. A rănit aici inclusiv un poliţist aflat în timpul liber, după care a luat-o la fugă.

Polițiștii au fost vizați de o ploaie de săgeți, l-au pierdut din vedere și nu l-au mai putut aresta. Bărbatul a reușit apoi să omoare patru femei și un bărbat cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani, înainte de a fi prins în cele din urmă de poliția armată la ora 18:47, la aproximativ 400 de metri de locul unde a început atacul.

Poliția nu a spus cum au murit cele cinci victime, deși au confirmat că în atac au fost folosite mai multe arme. Nu au spus câte arme au fost folosite în total sau care au fost armele. Două persoane au fost rănite în atac, deși viețile lor nu sunt în pericol. 

Cinci persoane au fost ucise

Poliţiştii l-au prins după o jumătate de oră, timp în care au închis şapte zone din oraş. La căutări, poliţiştii au folosit zeci de maşini şi două elicoptere, iar locuitorii au fost somaţi să rămână în case.  Poliţia spune că bărbatul a acţionat singur şi încearcă acum să afle dacă a folosit doar un arc cu săgeţi sau şi alte arme. În faţa poliţiei, atacatorul şi-a recunoscut faptele.  Individul locuia în oraş de mai mulţi ani şi care se convertise la islam.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Atacul ”terorist” din Norvegia. Atacatorul se convertise la islam și se radicalizase. Cum a scăpat de poliție