Antena Meniu Search
x

Video Atacul din Dnipro: În ce scop a fost proiectată racheta care a distrus blocul şi a ucis peste 20 de civili. Zeci de răniţi "țipă de sub dărâmături"

Războiul pornit de Rusia în Ucraina de aproape un an continuă să facă victime, inclusiv în rândul civililor. Un bloc de locuințe din orașul ucrainean Dnipro a fost puternic afectat, după ce o rachetă s-a prăbușit peste clădire. Cel puțin 20 oameni și-au pierdut viața, iar peste 70 de persoane sunt rănite. Racheta care a lovit blocul turn din Dnipro a fost proiectată de ruși în anii '60 pentru a ataca portavioane, a afirmat un oficial ucrainean citat de Sky News.

de Redactia Observator

la 15.01.2023, 15:34

O rachetă a lovit un bloc din orașul Dnipro
O rachetă a lovit un bloc din orașul Dnipro - Profimedia

Fostul ministru ucrainean al Apărării Andriy Zagorodnyuk a declarat că rușii au lovit un bloc din Dnipro cu o rachetă care a fost proiectată în anii '60 pentru a ataca portavioane. "Rușii au decis să o folosească împotriva civililor", a comentat Andriy Zagorodnyuk, conform Mediafax.

O rachetă a lovit un bloc din orașul Dnipro

Cel puțin 21 de persoane au fost ucise în urma atacului aerian de sâmbătă care a vizat un bloc din orașul ucrainean Dnipro. Echipele de salvare au lucrat toată noaptea la temperaturi negative pentru a găsi supraviețuitori printre dărâmăturile clădirii cu nouă etaje. Turnul este în mare parte distrus, iar de sub dărâmături încă se mai aud țipete. "Ne oprim din când în când din lucru pentru a păstra tăcerea și auzim oameni țipând de sub dărâmături", a relatat viceprimarul orașului Dnipro, Mikhailo Lysenko.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Peste 70 de persoane au fost rănite și zeci au fost salvate până în prezent. 35 de oameni sunt dispăruți, iar căutările continuă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Atacul din Dnipro: În ce scop a fost proiectată racheta care a distrus blocul şi a ucis peste 20 de civili. Zeci de răniţi "țipă de sub dărâmături"