Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Trei zile de doliu naţional în Egipt, în urma atentatului de la moschee, soldat cu 300 de morţi

de Redactia Observator

la 25.11.2017 , 10:18

Guvernul Egiptului a decretat 3 zile de doliu naţional după atentatul de la moscheea din Sinai. 300 de oameni au murit.

Masacrul a început în timpul rugăciunii de dimineaţă, la o oră la care moscheea era plină de credincioşi. O bombă a fost detonată, iar când oamenii au încercat să fugă, mai mulţi jihadişti au început să-i împuşte. Indivizii au deschis focul inclusiv asupra ambulanţelor. 

Atacul ar fi fost comis de presupuşi membri ai Statului Islamic. Moscheea este situată într-o regiune unde autorităţile sunt angajate în confruntări cu gruparea jihadistă. 

Vezi și

În urma masacrului, Guvernul egiptean a decretat trei zile de doliu, iar preşedintele ţării a asigurat că va duce o luptă acerbă împotriva terorismului.

Atacul din Peninsula Sinai a avut ecou în toată lumea. Preşedintele Statelor Unite a condamnat carnagiul şi l-a catalogat drept un atac terorist oribil şi laş asupra oamenilor inocenţi. 

În Franţa, luminile Turnului Eiffel au fost stinse, iar pe faţada primăriei din Tel Aviv a fost proiectat steagul Egiptului. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Trei zile de doliu naţional în Egipt, în urma atentatului de la moschee, soldat cu 300 de morţi