Antena Meniu Search
x

Video Atenţionări de călătorie de Paştele catolic: Greve şi aglomerări în mai multe aeroporturi şi vămi din Europa

O serie de greve din diferite ţări europene ar putea deveni un coşmar pentru cei ce doresc să călătorească în zilele Paştelui catolic.

de Redactia Observator

la 08.04.2023, 11:52

Vezi și

În Portugalia, ofiţerii de la controlul de frontieră au încetat lucrul chiar în aceste zile şi se aşteaptă perturbări majore pe aeroporturi. Traficul aerian va fi afectat şi în Spania unde un sindicat al personalului de la sol organizează greve în toate zilele de luni, marţi şi joi, pe cele mai aglomerate aeroporturi.

Timp de aşteptare prelungit la vame

Probleme sunt şi în Marea Britanie: o importantă gară din Londra este închisă până pe 10 aprilie pentru lucrări pe calea ferată. Iar poliţia de frontieră a avertizat că în portul de feriboturi Dover se pot produce mari întârzieri, nu din cauza unei greve, ci a aglomeraţiei. 

MAE atenţionează persoanele care urmează să călătorească dinspre şi înspre Marea Britanie în perioada menţionată că timpii de aşteptare la controlul de frontieră ar putea fi mai lungi. Cetăţenii români sunt sfătuiţi să ia legătura cu operatorii companiilor de transport, pentru a obţine informaţii în timp real, şi să verifice situaţia înainte de a se deplasa spre port.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Atenţionări de călătorie de Paştele catolic: Greve şi aglomerări în mai multe aeroporturi şi vămi din Europa