Antena Meniu Search
x

Video Papa Francisc lipseşte de la procesiunea din Vinerea Mare. Din cauza frigului, va urmări ceremonia din reşedinţa sa de la Vatican

Papa Francisc nu va participa la Drumul Crucii din vinerea mare de la Colosseum, este anunţul de ultimă oră al Vaticanului. Din cauza frigului, va urmări ceremonia de la reşedinţa sa de la Vatican, unde va face şi rugăciunea. Vor fi 12 grade la Roma pe seară. Suveranul Pontif a fost externat din spital duminică, unde fusese internat pentru o bronşită. 

de Redactia Observator

la 07.04.2023, 21:55

Vezi și

Papa Francisc nu va parcurge Drumul Crucii în Vinerea Mare din cauza frigului. Asta deşi duminică, Vaticanul anunţase că va participa la toate ceremoniile şi slujbele programate în Săptămâna Mare. Azi, a ţinut totuşi o slujbă la bazilica Sfântul Petru. Aseară, în Joia Mare, a mers într-o închisoare pentru minori din Roma. A fost dus în scaun cu rotile şi, conform tradiţiei, s-a aşezat în faţa fiecărui copil pentru a-i spăla picioarele şi a le săruta. Printre tineri, s-a aflat şi un român, care a schimbat câteva cuvinte cu Papa.

La Ierusalim, mii de credincioşi au refăcut drumul crucii, în mijlocul situaţiei tensionate din ţară: poliţiştii au tras cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc asupra palestinienilor care se pregătiseră cu pietre şi artificii chiar lângă Via Dolorosa. 

Ritualuri bizare de Paşte 

În Filipine, după trei ani de pauză din cauza pandemiei, credincioşii au reluat tradiţia Paştelui însângerat. S-au răstignit de bună voie şi s-au biciut, până la sânge. Tradiţia este însă dezaprobată de Biserica Catolică. Şi în Columbia are loc un ritual bizar: o procesiune de penitenţă, în care aspectul participanţilor este cel puţin ciudat: "Mulţi turişti, în special străini, ne confundă cu Ku Klux Klan. Nu este aşa. Purtăm glugă din cauza tradiţiei spaniole de pe vremea inchiziţiei, când cei torturaţi îşi acopereau feţele, ca să nu îi vadă ceilalţi că suferă"

Vinerea mare sau Vinerea Neagră este o zi importantă pentru creştini. Atunci, Iisus Hristos a fost răstignit, iar credincioşii ţin post şi se roagă pentru iertarea păcatelor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc lipseşte de la procesiunea din Vinerea Mare. Din cauza frigului, va urmări ceremonia din reşedinţa sa de la Vatican