Antena Meniu Search
x

UPDATE! Preşedintele Ucrainei ordonă o OPERAŢIUNE de amploare împotriva militanţilor proruşi

Autorităţile ucrainene au lansat o operaţiune "antiteroristă" în oraşul Slaviansk, împotriva militanţilor proruşi care ocupă sedii ale serviciilor de securitate

UPDATE 19:30 - Preşedintele interimar Oleksandr Turcinov a ordonat o operaţiune de amploare împotriva militanţilor proruşi din estul Ucrainei, acuzând Rusia că poartă "un război" pe teritoriul ucrainean, relatează AFP, conform Antena3.  "S-a vărsat sânge în războiul pe care Rusia îl poartă pe teritoriul Ucrainei", a spus Turcinov.

"Am ordonat lansarea unei operaţiuni de mare amploare" în estul ţării, a adăugat preşedintele Ucrainei.

Forţele speciale ucrainene au intervenit încă de duminică dimineaţă împotriva unor militanţi proruşi care ocupau instituţii din estul Ucrainei, operaţiunea soldându-se cu morţi şi răniţi de ambele părţi. "Agresorul nu încetează şi continuă să organizeze violenţe în estul ţării. Nu vom lăsa Rusia să repete scenariul din Crimeea în regiunile din estul ţării", a subliniat Turcinov.

"Toţi cei care susţin agresorii vor fi traşi la răspundere", a insistat preşedintele.

Turcinov a reiterat oferta de amnistiere a agresorilor care depun armele până luni dimineaţă.

UPDATE 19:00 Atacurile grupurilor proruse în oraşele din estul Ucrainei poartă "semnele implicării Moscovei", apreciază Samantha Power, ambasadorul american la Naţiunile Unite, ameninţând cu noi sancţiuni, informează AFP.

"Atacurile poartă toate semnele evenimentelor pe care le-am văzut în Crimeea, sunt profesioniste, sunt coordonate. În fiecare din cele şase-şapte oraşe, forţele proruse fac exact acelaşi lucru", a subliniat Power.

"Fără niciun dubiu, este vorba de semnele implicării Moscovei", a spus ambasadorul american.

UPDATE 16:00 "Operaţiunea antiteroristă lansată de forţele guvernamentale împotriva militanţilor proruşi s-a soldat cu morţi şi răniţi de ambele părţi", a declarat Avakov pe pagina sa de Facebook. "Un agent al Serviciului ucrainean de securitate (SBU) a fost omorât, iar alţi cinci membri ai forţelor de ordine au fost răniţi", a mai spus acesta.

"În rândul separatiştilor, există un număr necunoscut de victime", a adăugat ministrul.

"O operaţiune antiteroristă a început la Slaviansk", a anunţat ministrul ucrainean de Internă, Arsen Avakov, citat de AFP. "La operaţiune participă unităţi ale forţelor speciale. Locuitorii sunt rugaţi să nu iasă din case şi să stea departe de ferestre".

Militanţi proruşi ocupă de sâmbătă sediul serviciilor de securitate şi un comisariat de poliţie din oraşul ucrainean Slaviansk (est).

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » UPDATE! Preşedintele Ucrainei ordonă o OPERAŢIUNE de amploare împotriva militanţilor proruşi