Antena Meniu Search
x

Austria, refuzată. Cererea cancelarului Nehammer de finanţare a unui gard la frontiera externă a UE a fost respinsă

Austria a fost refuzată oficial cu privire la construirea unui gard la frontiera externă a Uniunii Europene, aflată între Bulgaria şi Turcia. Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a respins solicitarea cancelarului austriac de finanţare, a transmis joi APA, potrivit Agerpres. "În bugetul Uniunii Europene nu sunt prevăzute fonduri pentru aşa ceva", a precizat Johansson. În vizita sa la graniţa bulgaro-turcă, Karl Nehammer a cerut o sumă de două miliarde de euro pentru construirea gardului.

de Redactia Observator

la 26.01.2023, 17:53

Austria, refuzată. Cererea cancelarului Nehammer de finanţare a unui gard la frontiera externă a UE a fost respinsă
Austria, refuzată. Cererea cancelarului Nehammer de finanţare a unui gard la frontiera externă a UE a fost respinsă - Profimedia Images

"În bugetul Uniunii Europene nu sunt prevăzute fonduri pentru aşa ceva. Prin urmare, dacă dăm bani pentru ziduri şi garduri, nu mai rămân bani disponibili pentru alte lucruri", a spus Ylva Johansson înaintea unei reuniuni informale a miniştrilor de interne din statele UE la Stockholm.

Ministrul de interne austriac Gerhard Karner (ÖVP) a reiterat solicitarea. Potrivit lui Karner, tema este "intens discutată", dar în cele din urmă există "mişcare în această chestiune".

Multe ţări ar avea nevoie de ajutor la graniţele externe, a subliniat ministrul, cu referire la recenta sa inspecţie la frontiera bulgaro-turcă.

Două miliarde de euro ar fi necesare pentru ridicarea unui gard la frontieră, a declarat Nehammer

Pe acelaşi subiect

"Cred că multe ţări ar avea interesul ca această protecţie a frontierelor externe să fie făcută mai robustă", a afirmat el. Pentru aceasta ar fi nevoie de susţinere din partea Comisiei Europene "în diferite aspecte" precum echipament tehnic, dar şi "în ce priveşte gardurile", a adăugat ministrul austriac.

Nehammer şi Karner s-au deplasat la începutul săptămânii la graniţa bulgaro-turcă.

Austria s-a opus prin veto în decembrie primirii Bulgariei şi României în Spaţiul Schengen, invocând migraţia ilegală. Cancelarul Nehammer a cerut investiţii în protecţia frontierelor, o reducere a numărului de migranţi ilegali, precum şi proceduri rapide şi mai multe acorduri de readmisie.

Două miliarde de euro ar fi necesare pentru ridicarea unui gard la frontieră, a declarat Nehammer în Bulgaria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Austria, refuzată. Cererea cancelarului Nehammer de finanţare a unui gard la frontiera externă a UE a fost respinsă