Antena Meniu Search
x

AVERTISMENT şocant: "În Franţa există un cvasi RĂZBOI CIVIL"

Candidatul dreptei la președinția Franței, Francois Fillon, a evocat existența unui "climat de cvasi război civil" în această țară, în contextul violențelor de la periferia Parisului și incidentelor din timpul campaniei electorale pentru care el acuză actualul guvern socialist.

Candidatul dreptei la președinția Franței, Francois Fillon, a evocat existența unui "climat de cvasi război civil" în această țară, în contextul violențelor de la periferia Parisului și incidentelor din timpul campaniei electorale pentru care el acuză actualul guvern socialist.

"Acuz oficial guvernul și premierul că nu asigură condițiile unui exercițiu normal al democrației. Le revine o foarte grea responsabilitate pentru că permit să se dezvolte în țară un climat de cvasi război civil care nu face decât să fie favorabil extremelor", a estimat Fillon într-un comunicat, el reproșând totodată "pasivitatea guvernului în fața acestor violențe".

Candidatul dreptei a făcut astfel referire la violențele izbucnite în suburbiile Parisului cu aproximativ trei săptămâni în urmă, după ce patru polițiști au agresat sexual un tânăr de culoare, dar și la alte incidente cu care el s-a confruntat în timpul campaniei electorale.

Aflat sub presiunea justiției din cauza scandalului privind locurile de muncă fictive ale soției sale, Penelope, Francois Fillon și-a văzut mai multe manifestări electorale perturbate de opozanți care i-au adresat invective ori l-au primit cu 'concerte' cu zgomote de cratițe.

Și mitingul electoral al candidatei extremei-drepte, Marine Le Pen, desfășurat în weekend la Nantes, a fost perturbat de manifestanți violenți.

Însă premierul Bernard Cazeneuve a dezaprobat luni afirmațiile lui Fillon. 'Folosirea termenului de cvasi război civil de către un responsabil politic eminent și care știe care este nivelul de mobilizare a forțelor de securitate în țara noastre, pur și simplu nu este responsabil', a răspuns șeful executivului de la Paris. 'Pot să înțeleg că unii candidați sunt tentați să disimuleze în spatele polemicilor dificultatea de a-și face campanie', a adăugat Cazeneuve.

Două sondaje publicate duminică o plasează pe Marine Le Pen în fruntea intențiilor de vot, cu 27%, pe locul doi fiind centristul Emmanuel Macron, cu 25%. Considerat favorit la începutul campaniei electorale, Francois Fillon a ajuns — după scandalul privind locurile de muncă fictive ale soției sale — pe locul al treilea, fiind creditat cu 19-20% din intențiile de vot, astfel că el are șanse foarte reduse de a ajunge în turul doi, care se va desfășura pe 7 mai.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » AVERTISMENT şocant: "În Franţa există un cvasi RĂZBOI CIVIL"