Meniu
Search
x

Galerie foto "Bagheera", o lunetistă de temut care omoară pentru ruși, a fost capturată de ucraineni: "M-au abandonat"

"Bagheera", o cunoscută lunetistă din rândul militanților autoproclamatei Republici Populare Donețk, a fost capturată de armata ucraineană. Irina Starikova luptă de partea rușilor din 2014, când a ajuns în Donbas și s-a alăturat organizației separatsite "Oplot".

De Veronica Micu la 26.03.2022, 14:48

Anunțul privind capturarea Irinei Starikova, lunetista sârbă căreia i se mai spune și "Bagheera", a fost făcut de agenția de știri a ministerului ucrainean al Apărării. Pe pagina de Facebook a ArmyInform au fost publicate inclusiv fotografii cu documentele lunetistei.

Agenția de știri transmite că forțele armate ucrainene au capturat-o pe celebra lunetistă din rândul militanților autoproclamatei Republici Populare Donețk.

"Au decis să mă abandoneze, în speranța că voi muri"

Pe acelaşi subiect

Potrivit unui voluntar, "Bagheera" ar fi ucis cel puțin 40 de ucraineni în războiul declanșat de Vladimir Putin, inclusiv civili. După ce a fost rănită în luptă, rușii ar fi abandonat-o, în speranța că va muri.

"M-au abandonat. Știind că sunt rănită, pur și simplu au decis să mă abandoneze, în speranța că voi muri", s-ar fi plâns lunetista, potrivit publicației Telegraf.

După ce a fost capturată de ucraineni, în 24 martie, Irinei Starikova i s-au acordat îngrijirile medicale de care avea nevoie, femeia fiind de acord să coopereze cu anchetatorii. De menționat faptul că Irina Starikova, în vârstă de 40 de ani, luptă de partea rușilor din 2014, când a ajuns în Donbas și s-a alăturat organizației separatsite "Oplot".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » "Bagheera", o lunetistă de temut care omoară pentru ruși, a fost capturată de ucraineni: "M-au abandonat"

Breaking News

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022