Antena Meniu Search
x

Video Războiul din Ucraina scumpește şi vacanţa de Paşte. Mulţi români aleg să petreacă sărbătoarea Învierii acasă

Un concediu de Paşte ne va costa cu până la douăzeci la sută mai mult faţă anul trecut. De vină sunt scumpirile la alimente şi energie, dar şi războiul din Ucraina, care îi sperie pe turişti. Aşa că rezervările nu sunt la nivelul la care se aşteptau cei din HORECA. Preţurile mai mari îi fac pe mulţi să petreacă sărbătoarea Paştelui, acasă. 

de Angela Bertea

la 26.03.2022, 09:50

Vezi și

O noapte la un complex turistic de patru stele din Suceviţa costă 350 de lei cu mic dejun inclus, în zilele obişnuite. Pentru un pachet de Paşte, o persoană va plăti 1200 de lei. 

Daniela Zaremba, recepţioneră: Pensiune completă, două nopţi, intrare sâmbătă, ieşire luni. 

În aceşti bani, intră şi o gustare în noaptea de Înviere şi cina festivă cu muzică şi dans din prima zi de Paşte. Telefoanele însă nu sună ca altădată. În anii trecuţi, pe vremea asta, nu se mai găsea nicio cameră liberă. Acum, hotelul e rezervat în proporţie de doar 60 la sută. 

Daniela Zaremba, recepţioneră: Deocamdată, oamenii sunt aşa în expectativă, într-o aşteptare, pandemia s-a terminat, dar suntem la graniţă cu războiul, încă e fluxul acesta de refugiaţi, e un pic complicat.

Pe acelaşi subiect

O altă pensiune cere tot 1200 de lei de persoană în weekendul de Paşte, dar pune la bătaie trei nopţi şi un meniu diversificat

Scumpirile la energie, gaze, alimente şi combustibili, se simt şi în preţurile la cazări

Mai mari chiar şi cu 20% faţă de anul trecut. 

Neculai Barba, vicepreședinte CJ Suceava: Aşteptăm turiştii să facă rezervări, vor veni şi voucherele din informaţiile pe care le avem. Au început deja să sosească în teritoriu.

Daniel Cadariu - ministrul Antreprenoriatului și Turismului: Gradul în ce înseamnă rezervările e undeva la 50/60 la sută, asta înseamnă că e loc de creştere.

Adi Voican - reprezentant agenție de turism: Preţurile variază între 3000 de lei pentru o familie şi 4000 de lei pentru două familii cu program complex, cu pachet complet de Paşti, mese festive, tradiţionale în toate localităţile din ţară.

Descurajaţi de costuri, mulţi aleg să petreacă Paştele... acasă. 

Asociaţiile din Turism speră că preţurile se vor stabiliza, astfel încât ofertele pentru sărbătoarea Învierii să nu se scumpească şi mai mult. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Războiul din Ucraina scumpește şi vacanţa de Paşte. Mulţi români aleg să petreacă sărbătoarea Învierii acasă