Antena Meniu Search
x

Kievul anunţă că ruşii au ocupat oraşul Slavutici. Focuri de armă la proteste, după ce primarul ar fi căzut prizonier. VIDEO

Autorităţile regionale ucrainene au anunţat că armata rusă a preluat controlul asupra oraşului Slavutici, unde locuieşte personalul Centralei Nucleare avariate de la Cernobîl. Primarul ar fi fost arestat, ceea ce a provocat noi manifestaţii pro-ucrainene, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 26.03.2022, 14:17

Proteste în Slavutici, ocupat de forţele ruse
Proteste în oraşul Slavutici, ocupat de forţele ruse - Captură video Twitter

”Ruşii au invadat oraşul Slavutici şi au ocupat spitalul municipal”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter Administraţia Militară a regiunii Kiev, unde e localizat oraşul cu 25.000 de locuitori. Slavutici e situat la 160 de kilometri la nord de capitala ucraineană, fiind construit după accidentul nuclear de la Cernobîl, în 1986.

Focuri de armă, la protestele din Ucraina

Locuitori din Slavutici au ieşit în stradă şi au desfăşurat un uriaş steag albastru-galben, relatează news.ro. Ei au mărşăluit către spital, potrivit autorităţilor regionale. Forţe ruse au tras focuri de avertisment în aer şi au aruncat grenade asurzitoare în mulţime, susţine Administraţia Militară a Kievului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Primarul din Slavutici, luat prizonier de ruşi

Autorităţile ucrainene au postat pe Telegram imagini în care apar zeci de persoane adunate în jurul steagului ucrainean. ”Glorie Ucrainei!”, scanda mulţimea. ”Potrivit ultimelor informaţii, primarul oraşului, Iuri Fomicev, a fost luat prizonier”, anunţă administraţia.

O nouă zi de război Rusia - Ucraina

Armata rusă nu se opreşte din a distruge orașele pașnice ale Ucrainei. Autoritățile din regiunile situate la est de Kiev continuă să raporteze bombardarea zonelor rezidențiale și moartea oamenilor nevinovaţi, iar Moscova a anunţat noi tiruri de rachetă, lansate din Marea Neagră.

ONU a anunțat vineri că 1.081 de civili au pierit și 1.707 au fost răniți în Ucraina de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie. De asemenea, peste 10 milioane de oameni au fugit din ţară, aceasta fiind cea mai gravă criză a refugiaților din Europa de la al Doilea Război Mondial.

Potrivit bfmtv.com, preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat o operaţiune umanitară internaţională pentru evacuarea locuitorilor din Mariupol, dar și faptul că va avea o nouă conversație cu Vladimir Putin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Kievul anunţă că ruşii au ocupat oraşul Slavutici. Focuri de armă la proteste, după ce primarul ar fi căzut prizonier. VIDEO