Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Am ars-o. Cumpără flori pentru înmormântare". O tânără din Ucraina a fugit de război, dar a murit carbonizată în Italia

Sfârşit cumplit în Italia pentru o mamă ucraineană în vârstă de 23 de ani. Anastasiia a fugit de război împreună cu fetiţa ei de 5 ani, dar a sfârşit carbonizată într-un apartament din Napoli. Acuzat de moartea tinerei este iubitul ei Dmytro, de asemenea ucrainean, care, potrivit fiicei victimei, nu a ajutat-o ​​nici pe ea, nici pe cea care i-a dat viaţă.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 26.03.2022, 12:50

Dmytro T., de 26 de ani, descris ca fiind o persoană dependentă de alcool și deosebit de geloasă, a fost reținut pe 17 martie. Potrivit ANSA, carabinierii i-au dat de urmă la Acerra, în Napoli, în timp ce se afla la bordul unui Fiat 500. Ar fi încercat să deturneze ancheta, declarând că nu se afla în apartamentul în care a avut loc tragedia. A negat chiar şi relația cu victima. L-au contrazis, însă, declaraţiile fiicei Anastasiei Bondarenko, dar şi mesajele şi fotografiile găsite pe telefonul său mobil.

Acum, tânărul se află în închisoare şi este cercetat pentru omor.

"Ardea casa, dar nu ne-a ajutat", îl acuză copilul Anastasiei

Anastasiia Bondarenko, o tânără ucraineană de 23 de ani, plecase în Italia pe 5 septembrie 2021, singură, în căutarea unui loc de muncă. Fiica ei a rămas atunci în Ucraina, cu tatăl și cu cele două bunici. Timp de trei luni, a locuit în apartamentul în care avea să-şi găsească sfârşitul, câteva luni mai târziu. Pe 21 noiembrie 2021, Anastasiia s-a întors în Ucraina, pentru că nu și-a găsit un loc de muncă, dar a revenit la Napoli la 1 martie, împreună cu copilul, ca să scape din războiul care izbucnise între timp odată cu invazia rusă.

Pe acelaşi subiect

În 10 martie, fetiţa Anastasiei a fost prima care a observat incendiul care izbucnise în casă. Mama ei se afla în baie, iar iubitul tinerei, Dmytro, era într-o altă cameră. Copila a fost cea l-a alertat pe bărbat, l-a luat de mână şi l-a dus în bucătăre. În acel moment, însă, tânărul, deși a observat flăcările, ar fi rămas indiferent. Este mărturia înfricoșătoare făcută în ședință protejată de fetița de 5 ani, și raportată în ordonanța de validare a arestării pentru tânărul de 26 de ani, în care tânărul este acuzat că ar fi incendiat intenţionat casa. Declaraţia copilului a fost fundamentală pentru a obține o confirmare ulterioară a prezenței lui Dmytro în apartament.

"Salvează-mi mama! Fugi, salvează-mi mama!"

Micuţa a retrăit acele clipe dramatice. Pe Anastsiia incendiul a surprins-o în baie şi nu s-a mai putut salva. Copila l-a implorat pe Dmytro să-i salveze mama, însă individul a ieşit din casă, lăsându-şi iubita şi pe fiica acesteia pradă flăcărilor.  

În ciuda vârstei fragede, fetița însăși a acționat pentru a încerca să-și salveze mama.

Deşi speriată, a alergat să după ajutor. Mărturia Olevei Donchack, o femeie care locuieşte în aceeaşi clădire, a fost de asemenea extrem de importantă, ajutându-i pe anchetatori să reconstituie iadul acelei zile. Este rusoaică, dar vorbește și ucraineană. De aceea a reușit să înțeleagă cuvintele disperate ale micuței, care îi cerea să-i salveze mama prinsă de flăcări. 

"Salvează-mi mama", mi-a spus ea, am întrebat-o în limba ei ce se întâmplă și ea a continuat să țipe "Fugi, salvează-mi mama" de câteva ori.

"Am ars-o pe Anastasia, puteți cumpăra flori pentru înmormântare"

Potrivit reconstituirii făcute de poliţişti, Dmytro trimisese mesaje pe telefonul mobil al mamei Anastasiei, care se afla în Ucraina. 

"Nu le vei mai auzi". Potrivit publicaţiei Fanpage, acesta fusese răspunsul tânărului, după ce femeia întrebase unde sunt fiica și nepoata ei. La scurt timp, individul a sunat-o și i-a spus: "Am ars-o pe Anastasia" şi "poți cumpăra flori pentru înmormântare".

A doua zi, bunica lui Dmytro a avertizat-o cu un SMS despre incendiu și moartea fiicei sale. În acel moment, femeia decide să plece în Italia. Era 14 martie când bătrâna s-a prezentat în faţa carabinierilor din Borgoloreto. Trei zile mai târziu, Dmytro T. a fost arestat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » "Am ars-o. Cumpără flori pentru înmormântare". O tânără din Ucraina a fugit de război, dar a murit carbonizată în Italia