Antena Meniu Search
x

Foto Băieţel de doi ani, salvat de propria mamă de o boală cumplită. Medicii i-au oferit o şansă la un milion

Un băieţel cu o şansă de unu la un milion a primit un cadou de nepreţuit chiar de la mama sa: viaţă. Pentru a doua oară.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 02.12.2020, 22:19

  • Mama băiatului este donator după ce testele au arătat potrivirea dintre cei doi.
  • Şansa băiatului la o viaţă normală este extrem de rară, donatorii find greu de găsit.

Rachel Nicholson, în vârstă de 27 de ani, a fost mistuită de durere când a descoperit că fiul ei Max, în vârstă de 14 luni, avea anemie aplastică. Mai multe vântăi suspecte apărute pe corp au condus la primirea diagnosticului crunt.

Afecțiunea rară înseamnă mai exact că măduva osoasă și celulele stem nu produc suficiente celule sanguine. Este o boală care poate provoca moartea în cazul în care nu este tratată. O veste zdrobitoare pentru o familie care nu s-ar fi aşteptat o clipă că visul lor frumos transformat în final într-un „pui de om” avea să devină un coşmar: îşi putea pierde copilul dacă nu făceau ceva. Repede.

Testele au arătat însă că Rachel, recepţioneră, avea o potrivire aproape perfectă cu fiul ei şi putea să-i devină donator. De Crăciun va fi linişte acum, iar în ianuarie va urma operaţia.

Rachel, din Hebburn, South Tyneside, va dona celule din sângele ei la Spitalul Freeman din Newcastle. Celulele vor fi apoi transportate la infirmeria Royal Victoria din oraș și oferite fiului său.

Va urma o scurtă perioadă de chimioterapie, iar familia va trebui să se izoleze câteva luni de zile după procedură pentru a-l proteja de orice posibilă infecție pe micuţ.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tatăl, Connor, în vârstă de 29 de ani, șofer de TIR, a adăugat: „Este șansa de a avea o familie când va fi mai mare. Rachel este perfect compatibilă pentru transplantul de măduvă osoasă, iar acest lucru este foarte rar. Această afecțiune afectează doar unul din milion. Deci, Max este foarte nefericit să-l aibă, dar și foarte norocos că mama sa e donatorul ideal."

În spital şi-au făcut şi prieteni. Evie Hodgson, o fetiţă de 8 ani îşi petrece timpul alături de micuţul Max. Ea a fost diagnosticată cu formă foarte severă de anemie aplastică în timpul carantinei naţionale. Singurul ei leac este de asemenea transplantul de celule stem.

Tatăl, mama și fratele lui Evie, William, în vârstă de cinci ani, au fost cu toții testați, dar nu s-au potrivit. Un donator de celule stem din sânge a fost găsit în septembrie, dar apoi și-a eliminat numele din registru. Așadar, căutarea unui donator salvator continuă.

Connor a subliniat importanța donării măduvei osoase și speră că povestea lui Max va contribui la creșterea gradului de conștientizare. Ei au avut grijă de fiul lor în fiecare moment și au creat o pagină de strângere de fonduri sub numele de „Max într-un milion” pe GoFundMe, potrivit Mirror, pentru a strânge bani necesari tratamentului şi spitalizării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Băieţel de doi ani, salvat de propria mamă de o boală cumplită. Medicii i-au oferit o şansă la un milion