Cine este bărbatul care a ucis zece oameni, într-un supermarket din Colorado

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 23.03.2021, 18:29.
Actualizat: 23.03.2021, 20:54

Bărbatul care a intrat înarmat într-un supermarket din Colorado și a omorât zece oameni, între care și un polițist, a fost identificat de anchetatori. Este vorba de un tânăr de 21 de ani pe nume Ahmad Al Aliwi Alissa.

Bărbatul care a ucis zece oameni, într-un supermarket din Colorado, a fost identificat

Bărbatul care a ucis zece oameni, într-un supermarket din Colorado, a fost identificat

Fox31/Facebook

Zece oameni au fost uciși, luni după-amiază, într-un atac care s-a petrecut într-un supermarket din Boulder, Colorado. La 24 de ore după atac, autoritățile au anunțat că au identificat toate cele zece victime, la fel și pe suspectul principal pentru atac.

Potrivit primelor informații, suspectul, pe nume Ahmad Al Aliwi Alissa, a fost împușcat în picior de polițiști, în timpul atacului, și a fost transportat la spital.

Acesta este vizat de zece capete de acuzare pentru crimă de gradul I, scrie Reuters.

Citește și:

Victimele lui Ahmad Alissa au între 20 și 65 de ani

Cele 10 victime, ale căror nume au fost anunțate la o conferință de presă, marți dimineață, au vârste cuprinse între 20 și 65 de ani. Printre ele se numără și Eric Talley, un veteran al forței de poliție din Boulder.

Poliția a identificat celelalte nouă victime drept: Denny Strong, 20 de ani; Neven Stanisic, 23 de ani; Rikky Olds, 25 de ani; Tralona Bartkowiak, 49 de ani; Fântâna Suzanne, 59 de ani; Teri Leiker, 51 de ani; Kevin Mahoney, 61 de ani; Lynn Murray, 62 de ani; și Jody Waters, 65 de ani.

Motivul atacului armat din supermarket nu a fost dezvăluit

Pentru moment nu se cunosc alte detalii despre motivul pentru care a lansat atacul armat. Poliţia a furnizat puţine detalii în legătură cu incidentul.

Bărbatul a intrat în magazin și a început să tragă. Cumpărătorii şi angajaţii speriaţi au încercat să se adăpostească în timp ce numeroşi poliţişti au împânzit zona, situată nu foarte departe de campusul Universităţii Colorado.

Acesta este cel de-al doilea astfel de atac în mai puţin de o săptămână. Marțea trecută, opt persoane, inclusiv şase femei de origine asiatică, şi-au pierdut viaţa într-un atac similar care a vizat trei locaţii ale unui salon local de masaj din Atlanta.

Două dintre atacuri au avut loc la saloane aflate peste drum una de alta în nordul Atlantei, iar al treilea la aproape 50 de kilometri, în Cherokee. Poliţiştii au arestat şi un suspect, un tânăr de 21 de ani, care este bănuit a fi suspectul în toate cele trei atacuri. Nu s-a stabilit încă niciun motiv pentru atacuri.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs accidentul cu 7 morți din Bacău. Altar de flori după tragedie: "Tremur toată, nu mai sunt bună de nimic"
1
Eveniment • pe 26.07 la 18:58

"Tată, spune-mi că e un vis". Acestea au fost primele cuvinte ale băiatului de 15 ani grav rănit în accidentul de ieri din Bacău. Din păcate, era realitatea cruntă. Şi-a pierdut sora, mama şi cele două bunici, iar viaţa lui atârnă acum de un fir de păr. A fost adus azi, de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Între timp, apar informaţii noi şi despre filmul evenimentelor, despre care vă avertizăm că sunt cu puternic impact emoţional.