Bătrân de 73 de ani, condamnat la 505 ani de închisoare pentru înşelătorie şi spălare de bani, eliberat după 30 de ani

De Larisa Andreescu.
Publicat: 16.11.2020, 18:15.
Actualizat: 16.11.2020, 18:25

Un bărbat care a fost condamnat la 505 de ani de închisoare pentru spălare de bani urmează să fie eliberat imediat după ce a executat doar 31 de ani din pedeapsa incredibilă de cinci secole.

Bărbat la închisoare

Bătrân de 73 de ani, condamnat la 505 ani de închisoare pentru înşelătorie şi spălare de bani, eliberat

iStock | Getty Images

Data eliberării lui Juan Carlos Seresi a fost 8 iulie 2419, dar un judecător din districtul Los Angeles a ordonat eliberarea „fără întârziere”, iar pedeapsa lui a fost redusă la termen.

Seresi, în vârstă de 73 de ani, a fost unul dintre cei patru inculpați care au fost condamnați la 505 de ani de închisoare după ce au fost anchetaţi pentru înşelătorie şi spălare de bani în valoare de 300 de milioane de dolari

Este un miracol

Condamnările draconice care însumate duceau la 2.000 de ani de puşcărie au fost semnalate de judecătorul de la Curtea Districtuală a SUA, Stephen V. Wilson, ca fiind dure chiar în în momentul pronunţării lor în 1991 şi a ordonat imediat lui Juan Seresi.

Bărbatul va fi supus însă unui termen de trei ani de eliberare supravegheată, conform ordinului lui Wilson.

"Este un miracol", a spus Seresi după ce a aflat vestea de la fiica sa, Patti Mawer, în vârstă de 46 de ani.

„După toate aceste rugăciuni și toate aceste speranțe, el nu-i vine să creadă”, a adăugat ea.

Ea a povestit că, în ciuda faptului că tatăl ei se afla după gratii de când era adolescentă, el a reușit să rămână o parte integrantă în viaţa familiei sale, inclusiv să reţină zilele de naştere ale nepoţilor.

În august, la examinarea cazului, judecătorul Wilson a respins cererea procurorilor de a revoca condamnările bărbaților „în interesul justiției”, dar a lansat o revizuire de o lună în acest sens.

S-a constatat că un tratament special a fost acordat unui martor guvernamental de către agenții FBI, care nu a fost dezvăluit apărării în momentul procesului.

Între timp, avocații lui Seresi au depus o moțiune prin care solicitau eliberarea acestuia din motive compătimitoare, în care figurează vârsta, tensiunea arterială crescută și susceptibilitatea la coronavirus.

Judecătorul Wilson a menționat că, în mod individual pentru fiecare acuzaţie, factorii nu i-au dat dreptul la o eliberare anticipată, dar, combinate, acuzaţiile au fost considerate ca fiind „motive extraordinare și imperioase” pentru a fi eliberat.

Mai mult, Juan Seresi fusese condamnat pentru o infracțiune nonviolentă și obținuse trei diplome pentru diferite activităţi în cei mai bine de 30 de ani în care a stat după gratii.

„Constatările Curții nu ar trebui interpretate pentru a minimiza severitatea comportamentului inculpatului”, a scris judecătorul Wilson, adăugând că Seresi era „un angajat cheie al conducătorilor unei conspirații substanțiale de spălare a banilor”.

„Suntem atât de fericiți pentru Juan Carlos și frumoasa lui familie”, a spus Reuven Cohen, unul dintre avocații bărbatului, a cărui firmă a preluat cazul pro bono.

Potrivit Daily Mail, Seresi a fost condamnat pentru că a ajutat la spălarea a peste 300 de milioane de dolari în bani ai cartelului de droguri prin companiile lor de metal prețios și de schimbare a valutei, împreună cu frații Vahe și Nazareth Andonian și Raul Vivas.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Detalii tulburătoare  despre ultimele momente din viaţa lui Alexandru, tânărul ucis de urs în timp ce alerga
1
Social • pe 13.04 la 20:10

Un sportiv care se antrena în munţi a fost găsit mort lângă bârlogul unei ursoaice. Bărbatul de 39 de ani din Azuga alerga prin pădure când a fost surprins de fiara sălbatică. Alexandru s-ar fi luptat cu ursul, dar nu a avut nicio şansă. Prietenii lui salvamontişti i-au găsit trupul la o zi după ce a fost anunţată dispariţia bărbatului.

PARTENERI
Sergiu, tatăl călăreț, spune adevărul, după ce a vândut casa din donațiile de la Cătălin Moroșanu! De ce a fost nevoit să ia această decizie
spynews.ro
Reacția incredibilă a iubitei lui Vlad Voiculescu după ce a fost demis: Vor ieși la suprafață multe
gandul.ro
`Ne bucurăm să te vedem, boss!` Ion Țiriac, cu un discurs genial în spaniolă, i-a lăsat mască pe oficialii turneului din Barcelona | VIDEO
prosport.ro
A ajuns acasă mai devreme și și-a surprins soția în baie. Când a deschis ușa a încremenit. Ce făcea femeia, fără ca el să știe
redactia.ro
A depășit perioada grea din viața lui, iar acum a devenit tată. Cum arată soția actorului din Home Alone
CaTine.ro
Thalia într-o ipostază inedită. Fotografia care i-a distrat pe fani
tvhappy.ro
La ce cascadorii sunt supuși pacienții, ca să fie urcați cu targa în TIR-urile ATI. IMAGINEA ANULUI
libertatea.ro
Acuzații șocante făcute de un jucător cotat de Dinamo la 4 milioane de euro: „Se dădea la mămicile jucătorilor!”
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro