Antena Meniu Search
x

Bătrân de 73 de ani, condamnat la 505 ani de închisoare pentru înşelătorie şi spălare de bani, eliberat după 30 de ani

Un bărbat care a fost condamnat la 505 de ani de închisoare pentru spălare de bani urmează să fie eliberat imediat după ce a executat doar 31 de ani din pedeapsa incredibilă de cinci secole.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 16.11.2020, 18:25

Bărbat la închisoare
Bătrân de 73 de ani, condamnat la 505 ani de închisoare pentru înşelătorie şi spălare de bani, eliberat - iStock | Getty Images
  • Condamnările draconice însumate duceau la 2.000 de ani de puşcărie
  • Bărbatul va fi supus însă unui termen de trei ani de eliberare supravegheată

Data eliberării lui Juan Carlos Seresi a fost 8 iulie 2419, dar un judecător din districtul Los Angeles a ordonat eliberarea „fără întârziere”, iar pedeapsa lui a fost redusă la termen.

Seresi, în vârstă de 73 de ani, a fost unul dintre cei patru inculpați care au fost condamnați la 505 de ani de închisoare după ce au fost anchetaţi pentru înşelătorie şi spălare de bani în valoare de 300 de milioane de dolari

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Condamnările draconice care însumate duceau la 2.000 de ani de puşcărie au fost semnalate de judecătorul de la Curtea Districtuală a SUA, Stephen V. Wilson, ca fiind dure chiar în în momentul pronunţării lor în 1991 şi a ordonat imediat lui Juan Seresi.

Bărbatul va fi supus însă unui termen de trei ani de eliberare supravegheată, conform ordinului lui Wilson.

"Este un miracol", a spus Seresi după ce a aflat vestea de la fiica sa, Patti Mawer, în vârstă de 46 de ani.

„După toate aceste rugăciuni și toate aceste speranțe, el nu-i vine să creadă”, a adăugat ea.

Ea a povestit că, în ciuda faptului că tatăl ei se afla după gratii de când era adolescentă, el a reușit să rămână o parte integrantă în viaţa familiei sale, inclusiv să reţină zilele de naştere ale nepoţilor.

În august, la examinarea cazului, judecătorul Wilson a respins cererea procurorilor de a revoca condamnările bărbaților „în interesul justiției”, dar a lansat o revizuire de o lună în acest sens.

S-a constatat că un tratament special a fost acordat unui martor guvernamental de către agenții FBI, care nu a fost dezvăluit apărării în momentul procesului.

Între timp, avocații lui Seresi au depus o moțiune prin care solicitau eliberarea acestuia din motive compătimitoare, în care figurează vârsta, tensiunea arterială crescută și susceptibilitatea la coronavirus.

Judecătorul Wilson a menționat că, în mod individual pentru fiecare acuzaţie, factorii nu i-au dat dreptul la o eliberare anticipată, dar, combinate, acuzaţiile au fost considerate ca fiind „motive extraordinare și imperioase” pentru a fi eliberat.

Mai mult, Juan Seresi fusese condamnat pentru o infracțiune nonviolentă și obținuse trei diplome pentru diferite activităţi în cei mai bine de 30 de ani în care a stat după gratii.

„Constatările Curții nu ar trebui interpretate pentru a minimiza severitatea comportamentului inculpatului”, a scris judecătorul Wilson, adăugând că Seresi era „un angajat cheie al conducătorilor unei conspirații substanțiale de spălare a banilor”.

„Suntem atât de fericiți pentru Juan Carlos și frumoasa lui familie”, a spus Reuven Cohen, unul dintre avocații bărbatului, a cărui firmă a preluat cazul pro bono.

Potrivit Daily Mail, Seresi a fost condamnat pentru că a ajutat la spălarea a peste 300 de milioane de dolari în bani ai cartelului de droguri prin companiile lor de metal prețios și de schimbare a valutei, împreună cu frații Vahe și Nazareth Andonian și Raul Vivas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Bătrân de 73 de ani, condamnat la 505 ani de închisoare pentru înşelătorie şi spălare de bani, eliberat după 30 de ani