Antena Meniu Search
x

Doi bătrâni au murit ţinându-se de mână, la doar câteva minute distanţă: "Paşnic. Împreună. Cum şi-ar fi dorit"

Povestea unor bătrâni care şi-au dat ultima suflare, împreună, a înduioşat o lume întreagă. Ţinându-se de mână, privindu-se. Aşa s-a încheiat o iubire pământeană care a trecut graniţele omenirii spre lumea veşnică.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 17.03.2019, 17:00

Povestea unor bătrâni care şi-au dat ultima suflare, împreună, a înduioşat o lume întreagă. Ţinându-se de mână, privindu-se. Aşa s-a încheiat o iubire pământeană care a trecut graniţele omenirii spre lumea veşnică. Au trăit alături mai bine de 70 de ani şi au decis să plece în acelaşi timp în lumea de dincolo. 

"Abia acum o săptămână, într-o dimineață australiană, am intrat în biserica mică, unde familia mea obişnuia să meargă să se închine timp de câteva decenii. În faţa mea, la altarul modest era Părintele Petru. Lângă el erau două sicrie" a povestit Amanda Platell, fiica acestora.

Norma June Platell, în vârstă de 90 de ani, și Francis Ernest Platell, în vârstă de 92 de ani, au murit unul după altul. Nu în zile, ore, ci în minute.

"Știam instantaneu care dintre ele era mama. Era sicriul mai mic. Chiar și în cei mai buni pantofi de duminică, abia ajungea la 1.62 metri.

Tata avea 1.80 de metri și era mereu figura protectivă alături de ea. Sicriul său era în stânga. Dacă este posibil ca o inimă să se rupă, a mea a făcut-o în acel moment, văzându-i împreună pentru ultima dată, așa cum au fost de mai bine de 70 de ani.

Se spune că o înmormântare aduce apropiere. Pentru mine, un rezervor de durere a izbucnit dintr-o dată. Singurul confort a fost gândul că, chiar și atunci când au murit, au murit împreună" a spus Amanda.

 

Împreună au fost încă din tinereţe. Ea avea 20 de ani, iar el 22 când s-au căsătorit. O iubire pură şi o poveste de viaţă parcă desprinsă din filme. 

"Mama era pe dreapta și tata în stânga, așa cum dormeau întotdeauna în patul pe care ea l-a cumpărat pentru el, ca un cadou de nuntă, din salariu.

Cred că Dumnezeu le-a dat o mână de ajutor în a le oferi cea mai frumoasă trecere de la această lume la alta".

În noaptea de 6 ianuarie, la orele 11.45, asistenta care îi îngrijea îşi făcea turele. Ei nu numai că împărţeau o cameră, îşi împărţeau şi paturile, ţinându-se aproape pentru a se putea ţine de mână.

"Mama respira neobișnuit. Tata era neliniștit. Asistenta le-a spus că va reveni în zece minute pentru a-i verifica. În acele minute scurte, amândoi au murit. Paşnic. Împreună. Cum şi-ar fi dorit" a mai povestit Amanda. 

Mama Amandei era bolnavă de Alzheimer, în stadiu avansat.  Doctorii chiar spuseseră că nu va trece de perioada Crăciunului, însă bătrâna a mai rezistat un timp. Pierduse puterea de exprimare, iar ultimele cuvinte pe care le-a rostit au fost “soţul meu”.

Bătrânul a încercat să o îngrijească acasă, dar bătrâneţea îşi spunea de asemenea cuvântul, iar el cu greu mai făcea faţă activităţilor: să o spele, să o îmbrace, să o hrănească. Dar o iubea mult şi ar fi făcut totul pentru ea. 

Conform Daily Mail, nici medicul nu a putut deduce cine a murit mai întâi. Certificatele lor de deces şi calendarul trecerii lor în neființă, rămas în baza de date a spitalului, sunt identice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Doi bătrâni au murit ţinându-se de mână, la doar câteva minute distanţă: "Paşnic. Împreună. Cum şi-ar fi dorit"