Antena Meniu Search
x

Beijingul, "inundat" de zeci de mii de oameni pentru a sărbători Ziua Naţională a Chinei. Tradiţia respectată cu sfinţenie în Piaţa Tiananmen

Republica Populară Chineză sărbătoreşte cea de-a 74-a aniversare. Zeci de mii de persoane s-au strâns în Beijing pentru a vedea grandioasa ceremonie de ridicare a drapeului. Apoi s-au putut bucura de diferite activităţi şi preparate unice. Spiritul de sărbătoare va fi simţit în China până pe data de 8 octombrie.   

de Redactia Observator

la 02.10.2023, 08:24

Vezi și

Sunetul fanfarei şi marşul soldaţilor au readus la viaţă Piața Tiananmen din Beijing. Aici, ceremonia de ridicare a drapelului este una dintre tradiţiile respectate cu sfinţenie de Ziua Naţională. Zeci de mii de spectatori au venit pentru a lua parte la momentul inedit.

Participant: Sunt aici de la 1 dimineaţa. Vin din provincia Henan şi am luat trenul de mare viteză până aici. Am făcut trei ore. Cea mai mare dorinţă a mea a fost să vin la Beijing ca să văd ceremonia de ridicare a drapelului.

Turişti din toată lumea au venit special pentru a lua parte la activităţile unice organizate cu ocazia sărbătorii. Preparatele delicioase, spectacolele cu acrobaţi şi momentele muzicale sunt numai unele dintre atracţiile găsite la tot pasul.

Participantă: Mă simt extraordinar de bucuroasă. Cred că ţara noastră devine mai bogată, iar oamenii duc vieţi mult mai bune şi se pot bucura pe îndelete de activităţi ca acestea.

Hong Kong-ul a fost luminat de un uimitor spectacol al lanternelor care a necesitat însă o adevărată muncă. Am produs un total de 11 seturi de lanterne pentru acest eveniment. O sută de meşteri au petrecut mai bine de 30 de zile pentru a le crea. Seara a venit şi cu un impresionant foc de artificii.

Ziua Naţională este celebrată de obicei ca un festival ce se întinde pe şapte zile. Aşa-numita Săptămână de Aur a coincis în acest an cu Festivalul de Toamnă, început pe data de 29 septembrie, iar sărbătoarea se va încheia pe 8 octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Beijingul, "inundat" de zeci de mii de oameni pentru a sărbători Ziua Naţională a Chinei. Tradiţia respectată cu sfinţenie în Piaţa Tiananmen