Antena Meniu Search
x

Belarus ameninţă că va "riposta dur" oricărui atac în criza migraţiei. Anunţul făcut de ministrul Apărării

Belarus a ameninţat vineri că va "riposta dur" oricărui atac care vizează ţara şi a denunţat desfăşurarea unor efective militare importante de către Polonia la frontiera belaruso-poloneză, în toiul crizei migraţiei, relatează AFP, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 12.11.2021, 20:58

Belarus ameninţă că va "riposta dur" oricărui atac în criza migraţiei. Anunţul făcut de ministrul Apărării
- Profimedia

”Se pare că vecinii noştri din Vest, mai ales Polonia (...), sunt pregătiţi să declanşeze un conflict în care le-ar plăcea să antreneze Europa”, apreciază într-o înregistrare video ministrul belarus al Apărării, Viktor Hrenin. ”Forţele armate ale Belarusului sunt pregătite să riposteze dur oricărui atac”, avertizează el.

Mii de migranţi care vor să ajungă în Uniunea Europeană (UE) sunt blocaţi de mai multe zile la frontiera dintre Belarus şi Polonia. În faţa acestui aflux, Polonia, un stat membru UE şi al spaţiului Schengen, a desfăşurat aproximativ 15.000 de militari şi a ridicat un gard de sârmă ghimpată.

Rusia este principalul aliat al Belarusului

În acest context, Bruxellesul - care acuză Minsk-ul de orchestrarea acestui aflux migratoriu cu scopul de a se răzbuna împotriva unor sancţiuni occidentale impuse regimului lui Aleksandr Lukaeşnko în urma reprimării opoziţiei - agită ameninţarea unor noi sancţiuni, care ar putea fi anunţate săptămâna viitoare. ”Limbajul ultimatumurilor, ameninţărilor şi şantajului este inacceptabil”, avertizează Viktor Hrenin.

”Tentative de a ne intimida sau de a ne acuza fără fundament ne obligă să reacţionăm în mod adecvat faţă de această situaţie”, a ameninţat el, dând asigurărică forţele armate belaruse pot ”asigura securitatea ţării, dacă este necesar, împreună cu principalul nostru aliat strategic Rusia”. Rusia este principalul aliat al Belarusului şi a efectuat vineri manevre militare împreună cu armata belarusă în apropiere de frontieră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Belarus ameninţă că va "riposta dur" oricărui atac în criza migraţiei. Anunţul făcut de ministrul Apărării