Antena Meniu Search
x

Berlinul, ferm împotriva propunerii lui Macron: "Eu, cancelar al Germaniei, nu voi trimite niciun soldat din armata noastră în Ucraina"

Cancelarul german Olaf Scholz a promis armatei şi poporului german că refuzul său de a desfăşura trupe terestre în Ucraina este o "linie roşie" de neclintit, relatează joi dpa. "Să fie clar: eu, cancelar al Germaniei, nu voi trimite niciun soldat din armata noastră în Ucraina", a subliniat Scholz într-un mesaj video difuzat miercuri. "Aşa rămâne. Soldaţii noştri se pot baza pe asta. Şi dumneavoastră vă puteţi baza pe asta", a adăugat el, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 29.02.2024, 11:25

militari Germania
Berlinul, ferm împotriva propunerii lui Macron: "Eu, cancelar al Germaniei, nu voi trimite niciun soldat din armata noastră în Ucraina" - Shutterstock (arhivă)

NATO nu va deveni parte în război, a mai spus cancelarul german. "Aşa va rămâne", a asigurat Scholz, precizând că Germania este de acord cu aliaţii săi. "Nu vrem ca războiul Rusiei împotriva Ucrainei să devină un război între Rusia şi NATO", a insistat el.

Precizările sale vin după ce luni, după o reuniune cu circa 20 de şefi de state la Paris, preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că nu exclude o desfăşurare de trupe terestre. Scholz a respins imediat acest lucru, marţi.

S-a convenit de asemenea pentru viitor "că nu vor exista trupe terestre, soldaţi pe teritoriul ucrainean trimişi de state europene sau ale NATO", a precizat el. Olaf Scholz a afirmat şi la începutul războiului din Ucraina că trimiterea de trupe terestre este exclusă, în opinia sa, aminteşte dpa.

Germania este în schimb al doilea cel mai important furnizor de arme pentru campania de apărare împotriva Rusiei, după SUA.

Pe acelaşi subiect

Moscova ameninţă că va transforma Europa într-un câmp de luptă

Reacţia vine în urma declaraţiilor făcute de preşedintele francez Emmanuel Macron, care a anunţat că ţările NATO ar putea trimite trupe pe frontul din Ucraina. Atât NATO, cât şi Statele Unite au anunţat că sprijinul militar pentru Ucraina constă exclusiv în armament. 

Serghei Lavrov, ministrul rus al Afacerilor Externe, a avertizat că, dacă trupele NATO vor ajunge pe frontul din Ucraina, se creează condiţiile necesare pentru un al treilea Război Mondial. 

"Mi se pare că cei care nu împărtăşesc astfel de gânduri, dar le au în cap, ar trebui să-şi folosească capul pentru gânduri mai raţionale, mai sigure pentru Europa. Macron (n.r. - preşedintele Franţei) a avut foarte mare grijă când a spus că a fost discutată posibilitatea de a trimite trupe (n.r. - în Ucraina) de către ţări separate", a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Berlinul, ferm împotriva propunerii lui Macron: "Eu, cancelar al Germaniei, nu voi trimite niciun soldat din armata noastră în Ucraina"