Antena Meniu Search
x

Video Biden, despre ultimele 3 obiecte doborâte: Cel mai probabil au fost baloane ale unor companii private. Nu-mi cer scuze pentru balonul chinezesc

Preşedintele american Joe Biden a anunţat că originea a trei obiecte neidentificate doborâte de forţele armate ale Statelor Unite nu este clară si ar putea fi dispozitive private. Liderul de la Casa Albă a menţionat că, în acest moment, nimic nu sugerează că ar fi baloane de spionaj ale Chinei şi nici vehicule de supraveghere ale unei alte ţări. Joe Biden nu exclude faptul că ar fi putut fi baloane de agrement ale unor companii sau ale unor instituţii de cercetare ştiinţifică. Despre primul balon doborât oficialii de la Beijing spun că era meteorologic, în timp ce Washingtonul spune că misiunea lui era să vadă ce se întâmplă în bazele militare americane din Hawaii.

de Redactia Observator

la 17.02.2023, 08:30

Vezi și

Joe Biden a mai precizat că va discuta cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, despre balonul doborât. “Nu căutăm să iscăm un nou război rece”, a adăugat el. “Mă aştept să discut cu preşedintele Xi, sper că vom clarifica situuaţia, dar nu îmi cer scuze pentru doborârea acelui balon”, a afirmat preşedintele SUA.

Despre cele trei obiecte doborâte după distrugerea balonului iniţial, în Alaska, în Canada şi deasupra lacului Huron, Joe Biden a spus că nimic nu sugerează că ar avea legătură cu programul de spionaj al Chinei.

“Am dat ordinul doborârii celor trei obiecte, din cauza riscurilor pentru traficul aerian comercial şi pentru că nu puteam exclude riscul supravegherii unor facilităţi. Încă nu ştim ce au fost aceste trei obiecte. Dar nimic nu sugerează faptul că ar avea legătură cu programul de spionaj cu baloane al Chinei sau că au fost instrumente de supraveghere din orice altă ţară.

Preşedintele SUA recunoaște că a acţionat dintr-un exces de prudenţă

Cel mai probabil au fost baloane ale unor companii private, de recreere sau de la institute de cercetare. Vreau să fie clar: nu avem nicio dovadă că a existat o creştere bruscă a numărului de obiecte străine de pe cer. Acum vedem mai multe parţial datorită paşilor făcuţi pentru a ne îmbunătăţi radarele”, a declarat Biden.

El a avertizat: “Să nu aveţi nicio îndoială: dacă vreun obiect reprezintă un pericol pentru siguranţa poporului american, îl voi doborî”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Biden, despre ultimele 3 obiecte doborâte: Cel mai probabil au fost baloane ale unor companii private. Nu-mi cer scuze pentru balonul chinezesc