Antena Meniu Search
x

Foto "Blackout total" în Cuba: pană generală de curent, provocată de uraganul Ian. Florida declară stare de urgenţă şi se pregăteşte pentru un "dezastru major"

Cuba a fost cufundată în întuneric, marţi seară, din cauza unei întreruperi generale a curentului electric ca urmare a pagubelor provocate reţelei sale de electricitate de către uraganul Ian, a anunţat compania de stat de electricitate Union Electrica, potrivit AFP.

de Redactia Observator

la 28.09.2022, 12:04

Ţara a rămas "fără serviciu electric", a scris compania Union Electrica pe Twitter, explicând această pană de curent generalizată prin trecerea uraganului de categoria 3 care a devastat vestul insulei, fără a face victime, înainte de a se îndrepta spre Florida. 

"Blackout total" în Cuba. Ţara, lovită de uraganul Ian

"În prezent nu există niciun serviciu de energie electrică în ţară", a declarat Lazaro Guerra, directorul tehnic al Union Electrica, pentru televiziunea cubaneză, citată de Agerpres. Ministerul Energiei şi Minelor a declarat că este vorba despre o "situaţie excepţională", a cărei soluţie "necesită o mare precizie", şi că serviciul de energie electrică va fi restabilit treptat.

Doar puţinii locuitori care dispuneau de un generator pe benzină acasă sau la birou au avut acces la electricitate în această ţară de 11,2 milioane de locuitori. În timp ce efectele uraganului încă se simţeau pe coastă, în timpul nopţii, locuitorii s-au plimbat pe străzi ghidaţi de telefoanele mobile, iar unele case erau luminate de lumânări sau lanterne.

Pe acelaşi subiect

Uraganul Ian se îndreaptă spre Florida: "Dezastru major"

Ian a lovit puternic Pinar del Rio, cea mai vestică provincie a insulei, la primele ore ale dimineţii, provocând importante pagube materiale, precum şi în oraşele din apropiere Artemisa şi Havana, unde trăiesc 2,1 milioane de persoane.

De asemenea, Florida se pregăteşte de un ”dezastru major”, a declarat guvernatorul statului american, potrivit BBC. Condiţiile de uragan sunt aşteptate de-a lungul coastei de vest a Floridei miercuri dimineaţă. Unele părţi ale statului nu au fost lovite de un uragan de această magnitudine în aproximativ un secol. Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a avertizat cu privire la ”impact amplu în întregul stat”, iar locuitorii s-au aprovizionat cu alimente, apă, medicamente şi combustibil. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

”Acesta este un uragan cu adevărat mare”, a mai spus DeSantis la o conferinţă de presă de luni, îndemnând locuitorii să ”rămână calmi”, dar ”să facă ceea ce trebuie pentru a fi pregătiţi”. Guvernatorul a declarat stare de urgenţă pentru toată Florida în weekend şi a activat 5.000 de soldaţi ai Gărzii Naţionale pentru a interveni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » "Blackout total" în Cuba: pană generală de curent, provocată de uraganul Ian. Florida declară stare de urgenţă şi se pregăteşte pentru un "dezastru major"