Antena Meniu Search
x

Blue Planet 2. Minunile din adâncurile oceanelor, într-un documentar unic

La 16 ani de când au lansat Blue Planet, un documentar dedicat oceanelor, producătorii de la BBC au coborât din nou în adâncuri ca să scoată la lumină poveşti.

Vezi și

La 16 ani de când au lansat Blue Planet, un documentar dedicat oceanelor, producătorii de la BBC au coborât din nou în adâncuri ca să scoată la lumină poveşti incredibile din cel mai mare habitat de pe pământ. Noile tehnologii în materie de scufundări şi filmat i-au ajutat însă să surprindă specii de animale şi comportamente despre care nici oamenii de ştiinţă nu ştiau că există. Totul se regăseşte în Blue Planet 2, o nouă serie de 7 episoade.

"Oceanul. Cel mai mare habitat de pe Pământ." Este vocea care, timp de şase decenii, i-a purtat pe cei îndrăgostiţi de natură, în călătorii fascinante. La 91 de ani, Sir David Attenborough aduce noi poveşti din lumea încă puţin explorată a oceanelor.

Alături de celebrul naturalist, o echipă de 25 de oameni, de la divizia de istorie naturală a BBC, a colindat vastele întinderi de ape, de la Polul Nord, până în adâncurile întunecate. Şi, cu ajutorul submarinelor şi aparatelor de filmat de ultimă generaţie, a surprins specii de animale mai tulburătoare şi mai inteligente decât se aşteptau chiar şi oamenii de ştiinţă. 

Pericolele au fost la tot pasul. De la orcile care prind 200 de kilograme de peşte dintr-o singură lovitură, la valurile uriaşe de pe coasta Africii de Sud, unde au surprins delfini care fac surf.

Pe acelaşi subiect

Toate aventurile vin într-o serie de şapte episoade. Primul a fost vizionat, în premieră, de o audienţă specială, în capitala Marii Britanii. În Bucureşti evenimentul este marcat prin amplasarea unui acvariu uriaş, chiar în Centrul Istoric. Echipa Observator Antena 1 a fost singura invitată la Londra să ia parte la premiera mondială a documentarului Blue Planet 2. Jurnalişti din alte 32 de ţări au avut ocazia să urmărească pe un ecran uriaş proiecţia primului episod al seriei, alături de invitaţi de seamă precum Prinţul William, celebrul naturalist David Attenborough şi compozitorul Hans Zimmer.

Hans Zimmer este cel care a creat coloana sonoră pentru Blue Planet 2. Piesa care deschide seria, Ocean Bloom, a fost compusă în colaborare cu cei de la Radiohead. Primul episod Blue Planet II va fi difuzat pe 29 octombrie pe BBC Earth. 

Blue Planet 2 va fi disponibil în România, în exclusivitate la BBC Earth. Şi va fi difuzat în intervalul orar la care este difuzat şi în UK. Aşa că, publicul român se va putea bucura odată cu publicul britanic de această serie. Şi va putea să posteze mesaje pe reţelele de socializare despre cât de tare este acest documentar.

Prima parte a documentarului a câştigat mai multe premii Emmy şi Bafta şi a avut încasări de 20 de milioane de lire sterline.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Blue Planet 2. Minunile din adâncurile oceanelor, într-un documentar unic