Antena Meniu Search
x

Video Cum se bagă în față bogații la vaccin. Cazuri de imunizare cu privilegii, deși bătrânii încă așteaptă serul salvator

Banii schimbă prioritatea la vaccinare în Statele Unite. Mai mulţi bogătaşi din Florida au reuşit să se imunizeze, asta deşi bătrânii încă aşteaptă serul vital. Nu este însă un caz izolat. În Polonia este scandal după ce actori şi politicieni s-au vaccinat înaintea cadrelor medicale. 

de Redactia Observator

la 07.01.2021, 23:49

Vezi și
  • Au ieșit la iveală cazuri de vaccinare privilegiată, în cazul persoanelor bogate sau în funcții de conducere

Investitorii americani nu au avut timp şi chef să stea la cozi ca să se vaccineze.  Aşa că au găsit portiţa: au plătit cel puţin 75.000 de dolari pentru a intra în faţă. Asta în timp ce bătrâni vulnerabili din Florida încă aşteaptă să fie imunizaţi. 

"Nu mi-am mai văzut nepoţii de mai bine de un an. Şi acest lucru este foarte important pentru mine şi fiica mea. Acum, vom merge în New Jersey, dar vom intra în carantină", spune un locuitor din Florida.

Miliardarii, dispuși să-și cumpere locul în față la vaccinare

Şi medicii din California au primit cereri de la miliardarii din Beverly Hills şi Los Angeles care sunt dispuşi să plătească sume exorbitante pentru a primi serul mai devreme. Şi asta în timp ce epidemiologii estimează că abia în toamnă Statele Unite vor atinge imunitatea colectivă. 

Anthony Fauci, epidemiolog: Este doar o estimare, pentru că nimeni nu ştie cu siguranţă, că între 70% şi 80% din populaţie va fi vaccinată, ceea ce eu consider o imunitate de turmă consistentă. La acel moment, ai putea să începi să te gândeşti la o posibilă întoarcere la normalitate. 

Scandal în Polonia, actori și politicieni s-au vacccinat înaintea medicilor

Prioritatea la vaccinare a devenit mărul discordiei şi în Polonia. Aproximativ 20 de actori şi politicieni, inclusiv premierul, au primit serul înaintea cadrelor medicale. Autorităţile de la Varşovia se apără şi spun că celebrităţile au fost imunizate mai devreme pentru a deveni ambasadori pro-vaccinare.

Argumentul nu a convins medicii, care încă aşteaptă dozele şi care şi-au exprimat nemulţumirea pe reţelele de socializare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Cum se bagă în față bogații la vaccin. Cazuri de imunizare cu privilegii, deși bătrânii încă așteaptă serul salvator