Antena Meniu Search
x

Final fericit în Germania: a fost dezamorsată bomba pentru care au fost evacuaţi 54 de mii de oameni, în Augsburg

Bomba care a provocat cea mai mare operaţiune de evacuare din istoria postbelică a Germaniei a fost dezamorsată. Cei 54 de mii de oameni, inclusiv români, se pot întoarce acasă.

Bomba care a provocat cea mai mare operaţiune de evacuare din istoria postbelică a Germaniei a fost dezamorsată. Cei 54 de mii de oameni, inclusiv români, se pot întoarce acasă.

Autorităţile germane au reuşit dezamorsarea bombei de 1,8 tone, rămasă din al Doilea Război Mondial şi care a provocat panică în oraşul Augsburg. Pentru a putea neutraliza bomba, autorităţile au decis evacuarea a 54 de mii de oameni din oraş. Printre cei evacuaţi au fost şi zeci de români.

A fost cea mai mare operaţiune de evacuare din Germania, făcută după cel de-al Doilea Război Mondial.

Pentru locuitorii care nu au putut merge la rude sau prieteni, Primăria orașului a dispus organizarea unor centre de primire în școli. Persoanele evacuate şi-au putut aduce acolo şi animalele domestice. În plus, transportul în comun a fost gratuit.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Bomba a fost găsită pe un şantier de construcţii din centrul oraşului Augsburg. În 2011, un incident similar a avut loc şi la Koblenz, când peste 30 de mii de localnici au fost evacuaţi în urma găsirii unei bombe neexplodate.

Autorităţile din Augsburg au optat pentru ziua de duminică, pentru că traficul este redus, ceea ce ar uşura operaţiunea.

Acţiunea de evacuare a început la ora locală 8.00 şi a vizat 32.000 de locuinţe, situate pe o rază de 1,5 km faţă de amplasamentul bombei. 

Augsburg se află la aproximativ 80 de km nord-vest de Munchen şi a fost intens bombardat în timpul războiului, o mare parte a orașului fiind distrusă în bombardamentele aeriene de la 17 aprilie 1942 și 25/26 februarie 1944.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Final fericit în Germania: a fost dezamorsată bomba pentru care au fost evacuaţi 54 de mii de oameni, în Augsburg