Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Boris Johnson şi-a petrecut prima zi de Paşte acasă

Boris Johnson şi-a petrecut prima zi de Paşte acasă. A fost externat, iar medicii au anunţat că starea lui a fost mai gravă decât se ştia.

de Redactia Observator

la 13.04.2020 , 01:43

  • Boris Johnson a fost la terapie intensivă.
  • Număr mare de cazuri la aziluri în Franța.

Boris Johnson şi-a petrecut prima zi de Paşte acasă. A fost externat, iar medicii au anunţat că starea lui a fost mai gravă decât se ştia. În Marea Britanie, peste 10 mii de oameni au murit în spitale după ce au fost infectaţi cu noul coronavirus.

În prima zi de Paşte, britanicii au primit veşti bune. După o săptămână de spitalizare şi patru zile la Terapie Intensivă, Boris Johnson a fost externat în această dimineaţă. Surse din presă titrează că premierul în vârstă de 55 de ani a riscat enorm pentru ca britanicii să nu creadă că primeşte tratament preferinţial. S-a internat cu trei zile mai târziu decât au recomandat medicii. Încăpăţânarea putea să-l coste viaţa.

Ar putea să mai treacă săptămâni până când Boris Johnson va putea să revină la muncă. Zilele acestea este, însă, aşteptat să anunţe prelungirea stării de urgenţă.

Vezi și

În Regat, situaţia este critică. Bilanţul deceselor se apropie de o mie în fiecare zi. Nici Italia, în cele mai negre zile, nu a bifat un bilanţ atât de sumbru. Pentru prima dată în cei 68 de ani de domnie, Regina a transmis un mesaj de Paşte. Înregistrarea audio a fost postată pe instagram.

În Franţa, bucuria provocată de numărul tot mai mic de spitalizări este stăvilită de tragediile din azilurile de bătrâni.

Din 14 mii de morţi, 5 mii sunt din aziluri. Emmanuel Macron va prelungi mâine starea de urgenţă, aşa cum s-a întâmplat în Spania şi Italia. Optimismul reticent al autorităţilor are scopul de a evita un nou val epidemic.

Statele Unite au înregistrat în total peste 20.600 de decese şi au devenit lider global în acest clasament sumbru. Criza sanitară este dublată de cea economică. În ajunul Paştelui, cozi uriaşe s-au format în faţa centrelor care oferă pachete cu mâncare gratuită. Patru milioane de oameni nu au putut să îşi plătească chiria luna aceasta după ce au rămas fără loc de muncă.

Situaţia devine tot mai dramatică şi în Rusia unde, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 2000 de noi infecţii. Un ambuteiaj format de ambulanţe a fost filmat în Moscova.

Restricţiile timpurii dau rezultate în ţările nordice. Finlanda şi Norvegia au fost printre primele care au impus carantina. În Danemarca, unde autorităţile vor să redeschidă şcolile pe 15 aprilie, ministerul sănătăţii a postat un mesaj îngrijorător. Estimează că numărul total de infectări ar fi 400 de mii în timp ce doar 6 mii sunt raportaţi în prezent.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Boris Johnson şi-a petrecut prima zi de Paşte acasă