Antena Meniu Search
x

Brățară electronică pentru românul care a ucis 4 tineri, în Italia: "Conducea ca un nebun!"

Marius Alin Marinică, românul din Italia care a provocat un accident cu patru morți, după ce a pierdut controlul volanului și a aruncat un alt automobil într-un canal cu apă, a fost obligat de magistrați să poarte o brățară electronică, în arest la domiciliu.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 19.07.2019, 14:08

Marius Alin Marinică, românul din Italia care a provocat un accident cu patru morți, după ce a pierdut controlul volanului și a aruncat un alt automobil într-un canal cu apă, a fost obligat de magistrați să poarte o brățară electronică, în arest la domiciliu. Românul fugise de la locul faptei imediat după tragedie. 

Accidentul a avut loc în noaptea de duminică spre luni (14 iulie), în Jesolo, nordul Italiei, în apropiere de Veneția. Românul, în vârstă de 27 de ani, de meserie electrician, s-a angajat de mai multe ori în manevre periculoase, iar una dintre acestea a fost fatală pentru patru italieni. 

Victimele circulau regulamentar într-un Ford Fiesta atunci când Marius Alin Marinică a acroșat mașina și a aruncat-o într-un canal de apă aflat pe marginea drumului.

Impactul a fost fatal, iar patru din cei cinci pasageri ai mașinii, prieteni cu vârste de 22 și 23 de ani, au murit. O singură tânără, tot de 22 de ani, a supraviețuit masacrului.

Forțele de intervenție sosite la fața locului nu au mai putut face nimic pentru cei patru prieteni, fiind constatat decesul. 

"Conducea ca un nebun"

Supraviețuitoarea accidentului a depus mărturie în fața instanței, în procesul în care românul este acuzat de infracțiuni la regimul rutier și fugă de la locul faptei. "Conducea ca un nebun", a declarat Giorgia Diral, în timpul audierilor. 

Marius Alin Marinică s-a apărat în fața magistraților. "Nu mergeam la o viteză mare, poate că am fost puțin peste limită, la 80 de kilometri la oră și reveneam din depășire, de asta am accelerat", a explicat el, potrivit Il Messagero.

Accident în Italia provocat de un român

Nicio vorbă despre faptul că mașina Ford Fiesta a ieșit de pe carosabil și a ajuns în canalul cu apă, acolo unde tinerii au murit.

Avea alcool în sânge când a fost prins

La cinci ore după impact, atunci când a fost identificat de polițiști, Marinică avea 0.5 grame de alcool în sânge, la proba biologică. 

Explicația a fost că a băut câteva cocktail-uri cu iubita, pe la ora 2 noaptea. Astfel, anchetatorilor le-a fost imposibil să rețină circumstanța agravantă a consumului sub influența alcoolului. 

La prima înfățișare în fața instanței, Rodolfo Marigonda, avocatul apărării, a spus că românul nu ar fi observat că a făcut accident și că e profund afectat de tragedie.

Are un cazier curat, este electrician și are o a doua slujbă, pentru a se întreține. Era în mașină cu un prieten și a observat doar că a lovit ceva cu oglinda. Nu era beat și nu a consumat droguri”, a spus avocatul.

Marius Alin Marinică a fost plasat sub arest la domiciliu și va fi nevoit să poarte o brățară electronică, pentru monitorizare permanentă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aveţi deja sau vă gândiţi să vă luaţi un al doilea job, ca să faceţi faţă scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Brățară electronică pentru românul care a ucis 4 tineri, în Italia: "Conducea ca un nebun!"