Antena Meniu Search
x

British Airways suspendă zborurile spre Egipt de teama atentatelor

E alertă pentru turiştii care şi-au planificat vacanţa în Egipt! Cea mai mare companie aeriană britanică a suspendat zborurile spre Cairo pentru o săptămână. Ar exista riscul unor atentate teroriste, au explicat reprezentanţii British Airways.

de Redactia Observator

la 22.07.2019, 00:36

Vezi și

E alertă pentru turiştii care şi-au planificat vacanţa în Egipt! Cea mai mare companie aeriană britanică a suspendat zborurile spre Cairo pentru o săptămână. Ar exista riscul unor atentate teroriste, au explicat reprezentanţii British Airways. Şi compania germană Lufthansa a anulat cursele spre Egipt, timp de 24 de ore. Mii de români îşi petrec vacanţele acolo, în fiecare sezon.

Timp de şapte zile, nicio cursă British Airways nu va zbura spre Egipt. Oficialii britanici susţin că au informaţii potrivit cărora, în această perioadă, spaţiul aerian din această ţară este prea periculos.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cei care aveau bilete cumpărate pentru aceste curse spun că nu au fost încă despăgubiţi. Neoficial, oamenii sunt sfătuiţi să apeleze la alte companii care nu au impus restricţii.

Aceeaşi decizie a luat-o şi compania aeriană Lufthansa pentru o perioadă de 24 de ore.

În urmă cu doar câteva zile, o familie de egipteni a fost debarcată cu forţa dintr-o aeronavă Tarom, pe Aeroportul Henri Coandă. Scandalul a făcut înconjurul lumii.

Companiile aeriene din România continuă să opereze zboruri spre Egipt. Însă Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe turişti că anumite zone, inclusiv luxoasa staţiune Sharm el Sheikh, pot fi periculoase. Românii sunt sfătuiţi să călătorească doar în grupuri organizate şi să anunţe Ambasada dacă se află în Egipt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » British Airways suspendă zborurile spre Egipt de teama atentatelor