Antena Meniu Search
x

Bucătari chefi, premiaţi de Michelin

Despre maeştri bucătari vorbim şi în continuare. Peste 50 de chefi francezi au fost premiaţi cu cele mai înalte distincţii din industria gastronomică.

Vezi și

Despre maeştri bucătari vorbim şi în continuare. Peste 50 de chefi francezi au fost premiaţi cu cele mai înalte distincţii din industria gastronomică: stelele Michelin, într-o ceremonie organizată la Paris.

Peste 50 de restaurante din Franţa şi-au scris numele, anul acesta, în Biblia industriei gastronomice: Ghidul Michelin. Două dintre ele au primit nota maximă de trei stele, dintr-un foc. 

Chiar dacă în trecut se spunea că femeile... "stau la cratiţă", când vine vorba despre distincţiile acordate de Michelin, s-a dovedit că bărbaţii au fost mai apreciaţi. Doar câteva reprezentante ale sexului frumos au urcat pe scenă, anul acesta. 

Juriul a luat în considerare, atunci când a acordat notele, priceperea bucătarilor, modul de preparare a bucatelor, dar şi produsele folosite de aceştia. Şi, pentru a merita, pe deplin, o stea Michelin, calitatea serviciilor oferite de restaurant este esenţială.

România nu se regăseşte, nici anul acesta, pe lista celor mai apreciate restaurante. Gurmanzii care doresc să aibă parte de o experienţă de stele Michelin pot alege dintre marile capitale europene precum Milano, Paris, Atena sau mai aproape: Budapesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Bucătari chefi, premiaţi de Michelin