Antena Meniu Search
x

Călugăr budist dezgropat "cu zâmbetul pe buze", la două luni de la moarte: "A atins nirvana"

Călugărul Luang Phor Pian, originar din Cambodgia, a murit în luna noiembrie 2017, în Bankok, Thailanda. Trupul său a fost dezgropat după două luni.

Călugărul Luang Phor Pian, originar din Cambodgia, a murit în luna noiembrie 2017, în Bankok, Thailanda. Trupul său a fost dezgropat după două luni, fiind găsit într-o stare foarte bună de conservare.

Potrivit imaginilor apărute de la momentul ceremoniei de deshumare, călugărul budist apare "zâmbind", oamenii fiind surprinși să constate că trupul acestuia era perfect conservat, ca și cum ar fi murit de doar câteva ore.

Luang Phor Pian a murit la 92 de ani și a fost îngropat, în noiembrie 2017, la templul unde a slujit aproape toată viața, în Lopburi, centrul Thailandei.

Dezgroparea călugărului a făcut parte dintr-un ceremonial religios, în urma căruia călugărul trebuia să fie schimbat de haine.

Starea în care a fost găsit Pian a fost considerat de adepții săi drept un semn că a atins nirvana. Adepții acestuia se vor ruga pentru sufletul lui până la ceremonia finală, care va avea loc la 100 de zile după moartea sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Călugăr budist dezgropat "cu zâmbetul pe buze", la două luni de la moarte: "A atins nirvana"