Antena Meniu Search
x

Video Bulgaria îşi "negociază" la Viena aderarea la Schengen. Cancelarul austriac, invitat în ţara balcanică

Austria ne face încă o dată să înghiţim în sec! Preşedintele Bulgariei postează fotografii de la Viena, lângă cancelar. A fost invitat la celebrul concert de Anul Nou. Cu ocazia întâlnirii, l-a invitat pe şeful guvernului austriac să vadă cu ochii lui ce progrese au făcut bulgarii pe drumul spre Schengen. Următorul consiliu în care mai poate fi adusă în discuţie aderarea este în martie, la Bruxelles. 

de Redactia Observator

la 02.01.2023, 22:26

Vezi și

Preşedintele Bulgariei Rumen Radev s-a întâlnit la Viena, în prima zi a anului, cu cancelarul austriac Karl Nehammer. Oficialul bulgar apare şi la concertul de Anul Nou, în compania preşedintelui Austriei, Alexander Van der Bellen.

Austria s-a opus aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen

Deplasarea preşedintelui Bulgariei la Viena şi discuţiile cu oficialii austrieci în chiar prima zi a anului vine în contextul în care Austria s-a opus în decembrie, la Consiliul JAI, intrării Bulgariei şi României în Schengen, pe motiv că nu ar fi protejate suficient graniţele externe ale UE. În plus, cancelarul austriac Karl Nehammer a venit ulterior la Consiliul European din decembrie cu propunerea de a fi construit un gard la frontiera Bulgariei cu Turcia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Bulgaria îşi "negociază" la Viena aderarea la Schengen. Cancelarul austriac, invitat în ţara balcanică