Antena Meniu Search
x

Bulgaria prelungeşte măsurile restrictive, pentru a limita presiunea pusă de COVID-19 pe sistemul de sănătate

Bulgaria prelungeşte restricţiile până la finalul lunii ianuarie, pentru a diminua presiunea pusă de pandemie pe sistemul de sănătate. Astfel, şcolile secundare, centrele comerciale, restaurantele, cafenelele şi sălile de sport vor rămâne închise, în condiţiile în care măsurile restrictive urmau să se încheie pe data de 21 decembrie.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 18.12.2020, 12:25

Guvernul doreşte diminuarea presiunii puse pe sistemul de sănătate
Bulgaria prelungeşte restricţiile până la finalul lunii ianuarie, pentru a combate transmiterea coronavirusului - Profimedia Images
  • Bulgaria a prelungit măsurile restrictive până la finalul lunii ianuarie
  • Guvernul doreşte eliminarea presiunii puse pe sistemul de sănătate

Bulgaria continuă să ţină închise şcolile secundare, centrele comerciale, restaurantele, cafenelele şi sălile de sport până la sfârşitul lunii ianuarie. Autorităţile au decis să prelungească restricţiile aflate în vigoare, în încercarea de a limita răspândirea cazurilor de coronavirus.

Prin prelungirea măsurilor restrictive, Guvernul de la Sofia doreşte diminunarea presiunii puse pe sistemul de sănătate. Însă, se pare că grădiniţele şi şcolile primare se vor redeschide după sărbătorile de Anul Nou, a declarat aceeaşi sursă. 

Restricţiile care urmau să se încheie pe data de 21 decembrie au contribuit la scăderea numărului de infectări. Cu toate acestea, Bulgaria are una dintre cele mai ridicate rate de deces pe cap de locuitor din Uniunea Europeană, notează mediafax.ro, citând surse Reuters. 

''Trebuie să acţionăm rapid şi să fim flexibili în măsuri, în sprijinul afacerilor şi al oamenilor, în aprovizionarea cu medicamente şi vaccinuri, deoarece pandemia la nivel global devine din ce în ce mai complicată'', a spus premierul Boyko Borissov.

Pregătiţi pentru vaccinare 

Inspectorul şef de sănătate al Bulgariei a declarat că ţara este pregătită să înceapă vaccinările COVID-19, odată ce acestea vor fi aprobate în Uniunea Europeană. 

Joi, Bulgaria a raportat 1.959 de noi cazuri de coronavirus, ajungând la un bilanţ total de 186.246 şi 6.196 decese, în timp ce 570 de persoane se află la terapie intensivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Bulgaria prelungeşte măsurile restrictive, pentru a limita presiunea pusă de COVID-19 pe sistemul de sănătate