Antena Meniu Search
x

Bunicii care îngrijesc nepoții în Italia pot primi până la 2000 de Euro pe lună, dar cu unele condiții

Bunicii care îşi îngrijesc nepoţii în Italia pot primi între 1.200 şi 2 mii de Euro pe lună. Este colacul de salvare oferit de statul italian pentru părinţii care nu se pot întoarce la locul de muncă pentru că nu au cu cine să-şi lase copiii. O româncă din Bologna a povestit pentru reporterii Observator cum îşi va aduce soacra în Peninsulă pentru a-i îngriji fiul.

de Greta Gavrilă

la 04.07.2020, 22:25

Vezi și
  • Familiile trebuie să îndeplinească unele condiții.
  • Cererile trebuie depuse până la 31 iulie.

Vasilica este una dintre zecile de mii de mame din Italia care nu s-au putut întoarce la muncă pentru că nu are cui să-i lase în grijă fiul.

Vasilica, româncă stabilită în Bologna: Eu am rămas acasă fără niciun ban. Trebuie să mă întorc cât mai repede la muncă.

Până în luna aprilie, a lucrat la un depozit de îmbrăcăminte şi încălţăminte de lux, însă din cauza pandemiei a intrat în concediu fără plată.

Vasilica, româncă stabilită în Bologna: Soţul lucrează, dar aşa cum ştim bine, nu ne este de ajuns un singur salariu când ai un copil mic. Sper să trecem cu bine peste această perioadă.

O rază de speranţă vine de la guvernul Italian care  dă un bonus de până la  2.000 de euro pentru bunicii, unchii sau mătuşile care vor să fie bone.

Legea o va ajuta pe românca în vârstă de 28 de ani să îşi reia serviciul. În plus, familia se va reîntregi cu bunica din România. Cei care se înscriu în acest program trebuie să îndeplinească, însă, o serie de criterii.

Cornelia Crîşmaru, corespondent Observator în Italia: Condiţia este ca aceştia să locuiască separat şi părinţii copilului să nu fi beneficiat de alte bonusuri, dar să şi lucreze amândoi. Pentru a obţine bonusul trebuie să vă înregistaţi pe site-ul Institutului Naţional de Securitate Socială şi să completaţi libretul familiei.

Vasilica, româncă stabilită în Bologna: Soacra mea a lucrat aici, dar a terminat munca, s-a întors acasă în România şi nu are rezidenţă la noi în casă. A avut rezidenţa ei, apartamentul ei.

Toate cererile trebuie făcute până la 31 iulie. De această lege pot beneficia inclusiv mamele care lucrează de acasă. O altă alternativă pentru părinţii din Italia este să îşi trimită copii la şcoala de vară, pe banii statului.

- Acest articol a fost realizat cu informațiile și imaginile transmise de corespondentul Observator în Italia, Cornelia Crîșmaru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Stiri externe » Bunicii care îngrijesc nepoții în Italia pot primi până la 2000 de Euro pe lună, dar cu unele condiții