Bunicii care îngrijesc nepoții în Italia pot primi până la 2000 de Euro pe lună, dar cu unele condiții

De Greta Gavrilă.
Publicat: 04.07.2020, 21:41.
Actualizat: 04.07.2020, 22:25

Bunicii care îşi îngrijesc nepoţii în Italia pot primi între 1.200 şi 2 mii de Euro pe lună. Este colacul de salvare oferit de statul italian pentru părinţii care nu se pot întoarce la locul de muncă pentru că nu au cu cine să-şi lase copiii. O româncă din Bologna a povestit pentru reporterii Observator cum îşi va aduce soacra în Peninsulă pentru a-i îngriji fiul.

Vasilica este una dintre zecile de mii de mame din Italia care nu s-au putut întoarce la muncă pentru că nu are cui să-i lase în grijă fiul.

Vasilica, româncă stabilită în Bologna: Eu am rămas acasă fără niciun ban. Trebuie să mă întorc cât mai repede la muncă.

Până în luna aprilie, a lucrat la un depozit de îmbrăcăminte şi încălţăminte de lux, însă din cauza pandemiei a intrat în concediu fără plată.

Vasilica, româncă stabilită în Bologna: Soţul lucrează, dar aşa cum ştim bine, nu ne este de ajuns un singur salariu când ai un copil mic. Sper să trecem cu bine peste această perioadă.

O rază de speranţă vine de la guvernul Italian care dă un bonus de până la 2.000 de euro pentru bunicii, unchii sau mătuşile care vor să fie bone.

Legea o va ajuta pe românca în vârstă de 28 de ani să îşi reia serviciul. În plus, familia se va reîntregi cu bunica din România. Cei care se înscriu în acest program trebuie să îndeplinească, însă, o serie de criterii.

Cornelia Crîşmaru, corespondent Observator în Italia: Condiţia este ca aceştia să locuiască separat şi părinţii copilului să nu fi beneficiat de alte bonusuri, dar să şi lucreze amândoi. Pentru a obţine bonusul trebuie să vă înregistaţi pe site-ul Institutului Naţional de Securitate Socială şi să completaţi libretul familiei.

Vasilica, româncă stabilită în Bologna: Soacra mea a lucrat aici, dar a terminat munca, s-a întors acasă în România şi nu are rezidenţă la noi în casă. A avut rezidenţa ei, apartamentul ei.

Toate cererile trebuie făcute până la 31 iulie. De această lege pot beneficia inclusiv mamele care lucrează de acasă. O altă alternativă pentru părinţii din Italia este să îşi trimită copii la şcoala de vară, pe banii statului.

- Acest articol a fost realizat cu informațiile și imaginile transmise de corespondentul Observator în Italia, Cornelia Crîșmaru.

Citește și
Social • acum o ora
Foto
Fără metrou de la Băneasa spre Otopeni
recomandari pe a1.ro
Gabriela Cristea, mai sexy ca niciodată. Cum arată picioarele ei în fustă mini după ce a slăbit peste 25 kilograme
Social • acum 2 ore
Foto
O campanie de vaccinare cu multe semne de întrebare: Haos la programare

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • pe 19.01 la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Fiica Gabrielei Cristea s-a accidentat în casă! Micuța Victoria a izbucnit în lacrimi, după ce s-a lovit la cap! Reacția lui Tavi Clonda / VIDEO
pe spynews.ro
Afirmaţie uluitoare făcut de vedetă pe reţelele de socializare: "Aceste femei sunt iresponsabile! De ce naşti al patrulea copil?!"
pe antenasport.ro
Ioana n-a mai suportat umilinţa şi şi-a dat iubitul care o înşela pe mâna poliţiei. Dezvăluirea incredibilă făcută de logodnica acestuia
pe antenasport.ro
Fata vedetei Anamaria Prodan uimeşte din nou! Cum a fost surprinsă fata de 21 de ani pe străzile din Bucureşti
pe antenasport.ro
La puțin timp după ce tatăl lui Sebastian Rulli a suferit un atac cerebral, acesta își revine miraculos
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
22:39 Acord în Consiliul European pentru recunoașterea reciprocă a testelor Covid-19, pe întreg teritoriul UE 22:14 Patru tineri din Teleorman au zburat cu decapotabila de pe şosea: Pasagerii au fost pur şi simplu aruncaţi pe câmp 21:47 Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul pentru reducerea numărului de elevi în clasele de liceu 21:44 Observator de bine, 21 ianuarie 2021. Primul transplant renal din acest an în România, un succes 21:33 Știrile zilei, 21 ianuarie 2021. Condiția pusă pentru ca restaurantele și instituțiile de cultură să se redeschidă 21:29 Geanta de pandemie: Constrânşi de restricţii sau de teama infectării, oamenii poată la ei adevărate kit-uri sanitare 21:24 Noul vicepreşedinte, Kamala Harris, a devenit o inspiraţie pentru femeile din toată lumea 21:06 Bombă ecologică pe malul Dunării, mii de oi au fost îngropate pe un câmp din Tulcea 21:00 Fără metrou de la Băneasa spre Otopeni 20:43 Bucureştiul, la un pas de relaxarea restricţiilor
CITEȘTE PE A1.ro
Prima din istoria Americii care înfăptuiește acest lucru. Ce a refuzat Melania Trump să facă înainte de a pleca de la Casa Albă
A1.RO
Sărutul dintre Joe Biden și soția sa va râmăne în istorie. Momentul tandru a fost surprins din toate unghiurile | Foto
A1.RO