Antena Meniu Search
x

Campionatul Mondial de curse între melci

O cursă de viteză pentru melci pare ceva imposibil. Şi totuşi, un sat din estul Angliei găzduieşte, de peste patru decenii, nu doar o cursă ci un întreg campionat mondial al melcilor

O cursă de viteză pentru melci pare ceva imposibil. Şi totuşi, un sat din estul Angliei găzduieşte, de peste patru decenii, nu doar o cursă ci un întreg campionat mondial al melcilor

Fireşte, întrecerea stârneşte mari pasiuni mai ales în rândul oamenilor, spectatori şi antrenori, în timp ce micii concurenţi se gândesc, poate, doar la frunzele de salată oferite ca premiu. 

Startul nu se dă chiar la fel ca în marile concursuri atletice, dar regulile sunt la fel de precise. Melcii pleacă dintr-un cerc, situat în mijlocul unei mese rotunde, şi "aleargă", în ritmul lor, până la un alt cerc, la distanţa de 33 de centimetri. Campionatul este organizat în fiecare an într-un sat din Norfolk iar participanţii sunt antrenaţi cu mare grijă.

Vezi și

După ce melcul a luat startul, nu mai poţi face absolut nimic, decât să strigi, dar cred că pregătirea este destul de importantă: trebuie să-l antrenezi dar nu prea mult, să-l hrăneşti bine. Dieta este importantă în orice disciplină sportivă.

La actuala ediţie au fost înscrişi 175 de melci împărţiţi în 12 serii, ai căror câştigători au intrat în finală. Fiecare cursă s-a desfăşurat pe o faţă de masă specială, umezită în prealabil. Încurajaţi frenetic de spectatori, melcii şi-au văzut de drum în legea lor şi, în final, dintre ei s-a ales campionul, pe nume George. trece linia pe la 3.05 se aud urale.

Învingătorul s-a apropiat la doar 20 de secunde de impresionantul record mondial stabilit acum 20 de ani de Archie, un melc intrat în legendă. Concurenţii şi antrenorii s-au întors acum acasă şi, probabil, se gândesc deja la campionatul pentru anul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Stiri externe » Campionatul Mondial de curse între melci