Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Canada va fi un partener 'solid' al SUA împotriva grupării Statul Islamic!

Premierul canadian Justin Trudeau a promis joi că țara sa va rămâne un partener 'solid' în campania internațională împotriva grupării Statul Islamic (SI), dar a precizat că nu va reveni asupra deciziei sale de a pune capăt loviturilor aeriene ale Canadei în Irak și Siria.

de Redactia Observator

la 19.11.2015 , 13:51

 Premierul canadian Justin Trudeau a promis joi că țara sa va rămâne un partener 'solid' în campania internațională împotriva grupării Statul Islamic (SI), dar a precizat că nu va reveni asupra deciziei sale de a pune capăt loviturilor aeriene ale Canadei în Irak și Siria, potrivit AFP și Reuters.

'Canada trebuie să rămână și va rămâne un partener solid în coaliția' internațională împotriva jihadiștilor din Statul Islamic (SI), a declarat Trudeau la finalul unei întrevederi cu președintele SUA Barack Obama, în marja summitului APEC de la Manila.

În campania electorală pentru alegerile din luna octombrie, Justin Trudeau s-a angajat să retragă avioanele cu care Canada participa la campania internațională contra SI.

Articolul continuă după reclamă

Avioanele militare canadiene au început să bombardeze pozițiile SI din Irak în octombrie 2014, iar operațiunea s-a extins și la obiectivele jihadiste din Siria în luna aprilie a acestui an.

Pentru participarea la coaliția internațională împotriva organizației Statul Islamic, forțele aeriene canadiene au desfășurat șase avioane de vânătoare F-18, două avioane de supraveghere Aurora, un avion de alimentare în timpul zborului și două avioane de transport.

Circa 600 de militari canadieni se află în Kuweit ca sprijin logistic, iar 70 de membri ai forțelor speciale canadiene sunt însărcinați cu consilierea și asistarea forțelor kurde din nordul Irakului.

Unul dintre acești militari a murit în luna martie fiind împușcat dintr-o eroare de milițiile kurde.

Sursa: agerpres.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Ştiri externe » Canada va fi un partener 'solid' al SUA împotriva grupării Statul Islamic!